Online toegang via Library Access

De Library Access browserextensie, ontwikkeld door Lean Library, biedt toegang tot een groot aantal digitale wetenschappelijke bronnen, ongeacht waar u bent. Zo kunt u meer tijd besteden aan uw onderzoek, scriptie of onderwijs in plaats van aan toegang krijgen tot wetenschappelijke informatie.

Hoe het werkt

Benieuwd hoe Library Access werkt? Bekijk de video:

De Library Access browserextensie maakt toegang tot digitaal materiaal eenvoudiger. Nadat u Library Access gedownload heeft, ziet u een icoontje in de bladwijzerbalk. Elke keer als u een website bezoekt met een publicatie waar de Universiteitsbibliotheek Utrecht een licentie voor heeft, geeft Library Access een pop-upmelding. Vervolgens klikt u één keer om toegang te krijgen.

Library Access browserextensie pop-upmelding

De Library Access extensie werkt als een stoplicht; is het icoon groen, dan heeft u toegang. Een grijs icoontje betekent dat er geen toegang is. Is het geel, dan heeft de extensie een bericht voor u. Komt u uit bij een publicatie die niet beschikbaar lijkt te zijn dan probeert Library Access een open access versie voor u te vinden.

De Library Access browserextensie downloaden

Library Access is een extensie die u toevoegt aan uw browser. U downloadt het eenmalig, geeft aan van welke instelling u bent en u logt vervolgens in met uw Solis-id en wachtwoord (of UMC-account).

De Library Access extensie toont een icoontje in de bladwijzerbalk als u hem gedownload heeft. Als u een website bezoekt met een publicatie waar u toegang toe heeft, geeft Library Access een pop-upmelding. 

Welke browsers

De Library Access browserextensie is beschikbaar op laptops en pc's en werkt in Chrome, Firefox, Edge, Safari en Opera en binnenkort ook voor Internet Explorer.

Op smartphones en tablets werkt de extensie niet.

Hoe zit het met mijn privacy?

U kunt Library Access volledig anoniem gebruiken. De extensie verzamelt geen persoonlijke gegevens, tenzij u ze zelf deelt. Ook bewaart de extensie geen IP-adres of andere gegevens van uw computer.

Lees het privacy statement van Library Access.