Online toegang via Library Access

De Library Access browserextensie, ontwikkeld door Lean Library, biedt toegang tot een groot aantal digitale wetenschappelijke bronnen, ongeacht waar u bent. Zo kunt u meer tijd besteden aan uw onderzoek, scriptie of onderwijs in plaats van aan toegang krijgen tot wetenschappelijke informatie.

Download Library Access

Hoe het werkt

Benieuwd hoe Library Access werkt? Bekijk de video:

De Library Access browserextensie maakt toegang tot digitaal materiaal eenvoudiger. Nadat u Library Access gedownload heeft, ziet u een icoontje in de bladwijzerbalk. Elke keer als u een website bezoekt met een publicatie waar de Universiteitsbibliotheek Utrecht een licentie voor heeft, wordt u gevraagd in te loggen. Daarna heeft u direct toegang.

De Library Access extensie werkt als een stoplicht; is het icoon groen, dan heeft u toegang. Een grijs icoontje betekent dat er geen toegang is. Is het geel, dan heeft de extensie een bericht voor u. Komt u uit bij een publicatie die niet beschikbaar lijkt te zijn dan probeert Library Access een open access versie voor u te vinden.

Welke browsers

De Library Access browserextensie is beschikbaar op laptops en pc's en werkt in Chrome, Firefox*, Edge, Safari en Opera en Internet Explorer.

Op smartphones en tablets werkt de extensie niet.

Hoe zit het met mijn privacy?

U kunt Library Access volledig anoniem gebruiken. De extensie verzamelt geen persoonlijke gegevens, tenzij u ze zelf deelt. Ook bewaart de extensie geen IP-adres of andere gegevens van uw computer.

Lees het privacy statement van Library Access.

(Nog) Geen Library Access

Kunt of wilt u nog geen gebruik maken van Library Access, log dan in bij het overzicht van zoeksystemen. Als u dit overzicht gebruikt, krijgt u naast het vrij toegankelijke materiaal ook toegang tot gelicenseerd materiaal via de Universiteitsbibliotheek Utrecht.

Inloggen overzicht van zoeksystemen

Contact over Library Access

Heeft u vragen over de browserextensie? Neem dan contact op met de bibliotheek.