De collectie Utrechtiana bestaat uit bronnen over de geschiedenis van de stad en de provincie Utrecht.

Hoe zoek ik in de collectie?

 • Zie voor een overzicht de onderwerpsindeling. In het bijzonder aan te raden: de serie Utrechtse biografieën.
 • E-books en papieren boeken en tijdschriften kunt u opzoeken in de catalogus, e-journals in de lijst digitale tijdschriften. Bekijk de lijst nieuwste aanwinsten.
 • In de zoeksystemen vindt u o.a. woordenboeken, bibliografieën, encyclopedieën, biografische databases. Voor de zoeksystemen over de Nederlandse geschiedenis, klik boven op de tag 'Nederland'. 
  Sabine is het bibliografisch zoeksysteem met literatuurverwijzingen (en deels ook full text) voor de geschiedenis van Utrecht (stad en provincie).
 • Tips, achtergronden & training in het zoeken naar wetenschappelijke informatie vindt u in LibGuides.De Onderzoekgids van de opleiding Geschiedenis biedt richtlijnen voor historisch onderzoek.

Waar vind ik de collectie?

 • De collectie gedrukte boeken van Utrechtiana bevindt zich in de Universiteitsbibliotheek Uithof (plattegrond).

 • De collectie Geschiedenis bevindt zich in de Universiteitsbibliohteek Binnenstad (plattegrond). Onder Nederlandse Geschiedenis (15.72) vindt u de rubriek Stedengeschiedenis, met extra literatuur over de stad Utrecht (code "GES:15.72 b utre").

  Aanschafwens?

  U kunt een aanschafwens indienen via het formulier.

  Wie gaat er over deze collectie?

Telefoon: 061 422 1465
Informatie-/collectiespecialist

Praktische vragen

Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Vragen over lenen, verlengen, reserveren? Is er een storing? Heeft u een klacht of suggestie?

Heeft u een vraag over lenen? Vermeld dan uw lenerspasnummer.