Open Access Fonds

Wetenschappers aan de Universiteit Utrecht kunnen een beroep doen op het Open Access Fonds tot 31 december 2023. Je kunt, onder bepaalde voorwaarden, een volledige vergoeding krijgen voor de kosten van jouw open access-publicatie.

Het Open Access Fonds wordt niet vernieuwd in 2024

Aanvragen voor het fonds kunnen nog tot en met 31 december 2023 worden ingediend. Je kunt een aanvraag doen als je publicatie geaccepteerd is en je een factuur hebt. De overige voorwaarden en de procedure vind je hieronder. 

Heb je vragen over het beëindigen van het Open Access Fonds en de vergoedingen in 2023, neem dan contact op met de bibliotheek. Kun je je aanvraag niet voor 31 december 2023 doen, maar heb je geen alternatieve financiering? Neem dan ook contact op met de bibliotheek om de mogelijkheden te bespreken.
 

Open Access Fonds aanvragen

Je vraagt een vergoeding aan door het Open Access Fonds formulier in te vullen (inclusief scan van factuur). Als jouw aanvraag aan de onderstaande voorwaarden voldoet, wordt 100% van de kosten vergoed aan de faculteit/afdeling waar de (corresponderende) auteur werkzaam is. De article processing charge (APC) mag maximaal €2.500 bedragen. Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag.

Voor de vergoeding van kosten voor open access boeken raden wij je aan om vooraf contact op te nemen met de bibliotheek.

Let op: uitbetaling uit het Open Access Fonds gebeurt achteraf en alleen aan onderdelen van de Universiteit Utrecht of het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Vragen over Open Access Fonds

Heb je vragen? Neem contact op met Publishing Support via het contactformulier of e-mail.

Contactformulier (Solis-ID)
E-mail