Open Access Fonds

Wetenschappers aan de Universiteit Utrecht kunnen een beroep doen op het Open Access Fonds. Je kunt, onder bepaalde voorwaarden, een volledige vergoeding krijgen voor de kosten van jouw open access-publicatie.

Open Access Fonds 2023 - Volledige vergoeding 

Ook in 2023 gelden de uitgebreide voorwaarden voor het Open Access Fonds. Het fonds vergoedt nu de volledige kosten voor publicatie van artikelen in een volledig open access tijdschrift. Voorwaarde hierbij is dat de article processing charge (APC) maximaal €2.500 mag bedragen. Voorheen was dit een vergoeding van 50% van de kosten voor de publicatie met een maximale vergoeding van €1.000.  

Open Access Fonds aanvragen

Je vraagt een vergoeding aan door het Open Access Fonds formulier in te vullen (inclusief scan van factuur). Als jouw aanvraag aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, wordt 100% van de kosten vergoed aan de faculteit/afdeling waar de (corresponderende) auteur werkzaam is. Je ontvangt hiervan een bevestiging.

Voor de vergoeding van kosten voor open access boeken raden wij je aan om vooraf contact op te nemen met de bibliotheek.

Let op: uitbetaling uit het Open Access Fonds gebeurt achteraf en alleen aan onderdelen van de Universiteit Utrecht of het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Vragen over Open Access Fonds

Heb je vragen? Neem contact op met Publishing Support via het contactformulier of e-mail.

Contactformulier (Solis-ID)
E-mail