Onderwijsmateriaal publiceren

Ben je docent aan de UU en heb je zelf digitaal onderwijsmateriaal gemaakt dat je snel en makkelijk wilt delen met studenten of collega’s?
Dit kan door het op te slaan in de figshare onderwijsrepository.

De Universiteit Utrecht gebruikt figshare als platform om docenten in staat te stellen onderwijsmateriaal dat binnen de UU wordt gemaakt duurzaam op te slaan, vindbaar te maken en te delen. De manier waarop je materiaal deelt met anderen bepaal je zelf. Jouw onderwijsmateriaal open publiceren is mogelijk dankzij een persistent identifier en het toepassen van een Creative Commons-licentie.

Bij het publiceren van onderwijsmateriaal gelden er veel zaken die ook gelden voor het publiceren van onderzoeksoutput. Is het een origineel werk? Wordt er correct verwezen naar materiaal van anderen? Het is goed om na te denken over deze onderwerpen voordat je op ‘publiceren’ klikt. De universiteitsbibliotheek helpt graag hierbij, door advies op maat te bieden en te ondersteunen bij onderwerpen als eigenaarschap, licenties en plagiaat.

Meer weten?

Bezoek de pagina over het onderwijsrepository of stel je vraag aan Publishing Support via bibliotheek.publishingsupport@uu.nl.