Marjolein van Cappellen MSc

PhD Candidate
Clinical Child and Family Studies
s.m.vancappellen@uu.nl

Marjolein behaalde haar bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen (cum laude) en haar masterdiploma voor de onderzoeksmaster Development and Socialisation in Childhood and Adolescence (cum laude) aan de Universiteit Utrecht. Momenteel werkt zij als promovendus bij de afdeling Orthopedagogiek Psychosociale Problemen van de Universiteit Utrecht.

 

Project

Marjolein werkt als promovendus op het project: The effectiveness of Forensic Outpatient Systemic Therapy (Forensische Ambulante Systeem Therapie; FAST). FAST is een veelbelovende interventie voor jongeren van 12-21 jaar oud met antisociaal of grensoverschrijdend gedrag, met als belangrijkste doelen het verminderen van recidive en het voorkomen van uithuisplaatsing. FAST is beoordeeld als 'effectief volgens eerste aanwijzingen' door het Nederlands Jeugdinstituut.

 

Het project heeft als doel de effectiviteit van FAST te onderzoeken en te onderzoeken of de blended versie van FAST (waarbij de behandeling deels online wordt gegeven) even effectief is als de reguliere versie van FAST. Daarnaast wordt onderzocht hoe de interventie werkt, voor wie de interventie werkt en wat cliënten van FAST vinden. Het project is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en de Waag.