Prof. dr. ir. R.C.H. (Roel) Vermeulen

Professor
One Health Epidemiology Chemical Agents
r.c.h.vermeulen@uu.nl

Voorkomen is beter dan genezen

Serie van Studium Generale met o.a. arts maatschappij & gezondheid dr. Marielle Jambroes (UMC Utrecht)

De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat de zorg de patiëntenstroom niet meer aan kan. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat mensen patiënt worden? Hoe beïnvloeden omgevingsfactoren en sociaaleconomische positie onze gezondheid? Arts maatschappij & gezondheid dr. Marielle Jambroes (UMC Utrecht), ervaringsdeskundige armoede en sociale uitsluiting Eugenie Mac-nack (UMC Utrecht) en hoogleraar Roel Vermeulen gaan met het publiek in discussie.

 


Tentoonstelling 'Grote Vragen' in Boerhaave

Roel Vermeulen is sinds juni 2022 te zien in de tentoonstelling "Grote Vragen" in Rijksmuseum Boerhaave. De tentoonstelling is een intrigerende, audiovisuele reis over de rijkdom van de hedendaagse wetenschap en de nieuwste toevoeging aan de bekroonde en permanente tentoonstelling van Rijksmuseum Boerhaave. In een aantal korte video's legt Roel uit wat de impact van exposoomonderzoek is.

Lees verder 

Meet the Professor

Meer dan 100 hoogleraren brachten op 23 maart 2022 een bezoek aan basisscholen in Utrecht. Traditiegetrouw stapten ze allen in toga op de fiets, die dit jaar door Roel Vermeulen was uitgerust met een sensor om onderweg de luchtkwaliteit te meten.

Lees verder

Stream the Professor

Het Wetenschapsknooppunt organiseerde begin 2021 speciaal voor de leerlingen die meedoen aan Meet the Professor. een aantal livestreams met een hoogleraar van de Universiteit Utrecht, onder de noemer Stream the Professor. Roel Vermeulen was 17 februari 2021 te gast en vertelde de leerlingen meer over luchtkwaliteit.