Dr. M.G. (Maarten) van Emst

Dr. M.G. (Maarten) van Emst

Lecturer
Anatomie en Fysiologie
m.g.vanemst@uu.nl

Maarten van Emst is senior docent bij het departement Pathobiologie en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, evalueren, verbeteren en geven van het Fysiologie onderwijs, met name in de Bachelor fase van de Dgk studie. Hij is van huis uit geen dierenarts, maar bioloog en afgestudeerd in de neurofarmacologie en de ethologie. Tijdens zijn promotietraject in het UMCU heeft hij bij de divisie KNO fundamenteel onderzoek gedaan naar binnenoorstoornissen.

Zijn huidige positie is uniek in die zin dat het een 100% onderwijsaanstelling betreft. Hij is in het bezit van de BKO, de SKO en heeft de leergang van het Center of Excellence in University Teaching gevolgd. Als voorzitter van de Facultaire Toetsingscommissie Onderwijskwalificaties is het zijn taak de opleiding van (junior) docenten te begeleiden en te beoordelen.

Zijn onderwijstaken beperken zich niet tot de faculteit Diergeneeskunde. Hij is betrokken bij het ontwikkelen en geven van biomedisch onderwijs voor de bachelor opleiding Biomedische Wetenschappen van de faculteit Geneeskunde, de faculteit Aardwetenschappen en het University College Utrecht.