Drs. Marlies van Beek

Martinus J. Langeveldgebouw
Heidelberglaan 1
3584 CS Utrecht

Drs. Marlies van Beek

Educational Consultant/Trainer
Educational Development & Training
+31 6 49 880 229
m.e.vanbeek@uu.nl

Marlies van Beek is onderwijskundig adviseur/trainer bij Onderwijsadvies & Training, en is gespecialiseerd in toetsing en feedback. 

Advies

Marlies adviseert diverse examen- en toetscommissies (zowel binnen als buiten de UU) op het gebied van de borging van toetskwaliteit en voert daarnaast bijvoorbeeld externe audits uit rondom toetskwaliteit. Zij adviseert opleidingen bij het (her)ontwerpen van een toetsvisie, toetsbeleid en bij het herzien van toetsprogramma's. Ze is lid van het landelijk netwerk Programmatisch Toetsen en het netwerk Toetsing in het HO.

Vanuit haar achtergrond als toetsdeskundige denkt Marlies graag mee over versterking van de toetsbekwaamheid van de diverse rollen binnen het Hoger Onderwijs. Dit doet ze zowel binnen de UU als in het HBO, bijvoorbeeld bij BKE-en SKE-trajecten.  Bijzondere interesse heeft zij in Programmatisch toetsen en ''Assessment in the international classroom.''

Trainingen

Marlies verzorgt leergangen voor examencommissies binnen de UU en bij andere onderwijsinstellingen. Ze traint docenten die werken aan hun BKO of SKO, en geeft workshops over bijvoorbeeld de constructie van toetsvragen en (psychometrische) analyse van toetsresultaten. Ook geeft zij een cursus Ontwerpen van formatieve toetsing. Ze is gespreksleider bij kalibreersessies voor beoordelaars (bachelor- en masterthesis).

Marlies heeft een achtergrond in de (Interculturele) Psychologie.