Drs. Emmeline Besamusca

Assistant Professor
Dutch
Modern Literature
+31 30 253 9170
e.n.besamusca@uu.nl

Ook in het buitenland kun je Nederlands studeren: Nederlands als een vreemde taal. Diverse afdelingen Nederlands in het buitenland hebben een stageplaats "Nederlands als Vreemde Taal (NVT)" voor een BA student uit Utrecht. Emmeline Besamusca coordineert en begeleidt deze stages. 

In een NVT stage maakt je kennis met de studie Nederlands buiten Nederland. Je leert de Nederlandse taal en cultuur vanuit een nieuw perspectief te bekijken en je doet organisatorische en didactische ervaring op: je geeft bijvoorbeeld spreekvaardigheids- of luistervaardigheidslessen, je geeft studenten feedback op mondelinge en schriftelijke opdrachten en/of je organiseert culturele activiteiten. 

De NVT-stage duurt één semester (dus twee blokken) en heeft een omvang van rond de 7,5 ECTS tot 10 ECTS (210 tot 280 uur). Het is dus een part-time stage. Omdat deze stage onderdeel is van een (Erasmus-)studieplaats in het buitenland kun je de overige ECTS behalen door naast de stage vakken te volgen aan de ontvangende universiteit. De praktische kanten van de uitwisseling worden door het International Office van de Faculteit Geesteswetenschappen begeleid.

NVT-stageplaatsen zijn in principe ieder semester beschikbaar in Bratislava (Slowakije), Brno (Tsjechië), Boedapest (Hongarije), Madrid (Spanje), Münster (Duitsland), Napels (Italië), Stockholm (Zweden), Straatsburg (Frankrijk), en Wroclaw (Polen). Een uitwisselingssemester met NVT-stage (zonder Erasmusbeurs) is ook mogelijk in Londen (UCL) en Sheffield. 

Wil je meer weten? Schrijf dan een mailtje naar E.N.Besamusca@uu.nl.