Dr. Anouk den Hamer

Martinus J. Langeveldgebouw
Heidelberglaan 1
Kamer F3.11
3584 CS Utrecht

Dr. Anouk den Hamer

Educational Consultant/Trainer
Educational Development & Training
+31 6 28 759 267
a.h.denhamer@uu.nl

Dr. Anouk den Hamer heeft de bachelors Theater-, film- en televisiewetenschappen en Spaanse Taal en Cultuur afgerond, beiden aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren in het commerciële bedrijfsleven te hebben gewerkt, is zij terug gegaan naar de schoolbanken en heeft aan de Vrije Universiteit in Amsterdam de premaster en master Communicatiewetenschappen afgerond. Tijdens deze opleiding was zij studentassistent bij statistiekvakken. Dit deed zij met zo veel plezier dat zij na haar afstuderen werd aangesteld als Docent Statistiek aan de VU.

Zij doceerde basisvakken statistiek aan studenten van de Faculteit Sociale Wetenschappen. Dit waren vakken met vaak 500-750 studenten. Hier heeft Anouk dan ook veel expertise opgedaan in het geven van massacolleges. Naast haar baan als docent, promoveerde zij bij Communicatiewetenschappen op de onderwerpen cyberpesten onder jongeren en mediawijsheid.

Na het afronden van haar promotie en 6 jaar aan de VU te hebben gewerkt, is Anouk weer in het bedrijfsleven gaan werken. Zij werkte bij Noldus Information Technology, een bedrijf dat tools ontwikkelt voor wetenschappers die zich bezighouden met gedragsonderzoek. Anouk was hier werkzaam als Business Developer en adviseerde het MT over de te varen koers omtrent nieuwe productideeën. Dit heeft ze 5 jaar met plezier gedaan, maar ze miste het onderwijs. Daarom is ze bij Onderwijsadvies & Training (O&T) aan de UU gaan werken, om vollop bij onderwijs betrokken te zijn.