Evenementen Social Entrepreneurship

Social Entrepreneurship Festival 2019
Kate Raworth
Kate Raworth

Econoom Kate Raworth (auteur van de bestseller Doughnut Economics) was de keynote spreker op het festival in 2018.

 

 

Gedurende het academische jaar organiseert het Social Entrepreneurship Inititiative diverse bijeenkomsten. Een overzicht: 

Social Entreprise Days
Changemakers in the Janskerk
De Social Entreprise Days 2017 in de Janskerk in Utrecht

In 2017 bundelen de Universiteit Utrecht, de gemeente Utrecht en Kirkman Company hun krachten in een boeiend tweedaags programma: de Social Enterprise Days 2017. Het thema was “Changemakers in an Entrepreneurial Society”. Deelnemers konden onder meer zes workshops volgen die de zienswijzen van academici en ervaringen uit het bedrijfsleven bij elkaar brachten. 

Social Entrepreneurship Festival
Video Social Entrepreneurship Festival 2016 met Nobelprijswinnaar Muhammad Yunus

Een showcase voor sociaal ondernemerschap in Utrecht, gericht op het brede veld van lokale en internationale stakeholders. In 2016 vond de eerste editie plaats. Sociaal ondernemers, investeerders, beleidsmakers en academici kwamen bij elkaar tijdens de festivalweek. Keynote speaker was prof. Muhammad Yunus, Nobelprijswinnaar voor zijn werk op het gebied van microkredieten. 

De Social Enterprise Scriptieprijs
logo Social Enterprise NL

Steeds meer studenten kiezen sociaal ondernemerschap als onderwerp van hun afstudeerscriptie. Tijdens het Social Enterprise NL scriptie event, waarvan het SEI medeorganisator is, delen studenten van verschillende wetenschappelijke kennisinstelling/universiteiten in Nederland de resultaten van hun scriptie. Aan het beste idee wordt jaarlijks een prijs uitgereikt.

Business meets Academia
Openkaartsessie Social Entrepreneurship Festival (foto: Ivar Pel)

Business meets Academia vormt een brug tussen actuele academische kennis en professionals. Vooraanstaande onderzoekers van de Universiteit Utrecht geven college op locatie bij onze samenwerkingspartners.