Azië

De samenwerking met partner-universiteiten van de Universiteit Utrecht in Azië richt zich met name op China en India. In China zijn tien Universiteit Utrecht Partners (UUPs) geselecteerd, in India zes.

UUPs China

(alle websites ook beschikbaar in het Chinees)

UUPs India

China Scholarship Council - Universiteit Utrecht (CSC-UU) PhD-programma

Het China Scholarship Council - Universiteit Utrecht PhD Scholarship Programma biedt promovendi uit China ieder jaar de kans om een PhD-programma te volgen aan de Universiteit Utrecht met een beurs voor vier jaar. Deze PhD kandidaten promoveren aan de Universiteit Utrecht. Selectie voor dit programma wordt uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en vervolgens door de China Scholarship Council.

Naast het PhD-programma biedt het CSC post doc scholarships aan Chinese onderzoekers bij de Universiteit Utrecht. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de CSC website.

Nederland-Azië Honours Summer School

In 2012 heeft de Universiteit Utrecht samen met de Technische Universiteit Delft, AkzoNobel en McKinsey & Company de Nederland-Azië Honours Summer School (NAHSS) gelanceerd. Dit triple helix programma wordt gefinancierd en georganiseerd door een unieke publiek-private samenwerking tussen alle dertien Nederlandse universiteiten, zestien Nederlandse bedrijven en vier ministeries. De partners erkennen het toenemende belang van Azië en de urgentie om de nieuwe Nederlandse generatie kennis te laten maken met de dynamiek van Azië en de kansen die het continent biedt voor Nederland. NAHSS biedt excellente studenten van alle Nederlandse universiteiten de kans om een ​​summerschool te volgen in Azië en zo de Aziatische maatschappij, cultuur, de academische wereld en het bedrijfsleven te leren kennen.

De Chinese Universiteit van Hong Kong

De Universiteit Utrecht heeft twee bilaterale overeenkomsten met de Chinese Universiteit van Hong Kong ondertekend. De overeenkomsten versterken de samenwerking in de strategische thema’s van de UU en de focusgebieden onderzoek van CUHK: Chinese Studies, Biomedische Wetenschappen, Information Sciences, Economie en Financiën en Geoinformatie en Aardwetenschappen. Deze overeenkomsten stimuleren de uitwisseling tussen onderzoekers en promovendi.

Information and application form CUHK-UU staff exchange (in het Engels) 
Information and application form CUHK-UU PhD exchange (in het Engels)