Ondernemerschap

Ondersteuning om wetenschappelijke kennis naar de markt brengen

De Universiteit Utrecht biedt via onderstaande organisaties ondersteuning wanneer door onderzoekers ontwikkelde kennis geschikt is om als een product op de markt te brengen, of wanneer ze een eigen onderneming willen opzetten. 

UtrechtInc

UtrechtInc adviseert en ondersteunt (startende) ondernemers van binnen én buiten de universiteit bij het starten van een eigen bedrijf. Alumni, medewerkers en onderzoekers die een start-up opzetten, kunnen terecht bij UtrechtInc, dat gevestigd is op het Utrecht Science Park. UtrechtInc is verbonden aan de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Adviseurs en medewerkers van deze organisatie helpen met hun kennis start-ups om te vormen tot innovatieve bedrijven met een positieve impact op de samenleving. De jonge ondernemers krijgen via UtrechtInc toegang tot financiering, kantoorruimte en coaching van experts.

Utrecht Holdings

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht die een octrooieerbare uitvinding hebben gedaan en die willen vercommercialiseren kunnen voor advies en begeleiding bij Utrecht Holdings terecht. Utrecht Holdings beheert en exploiteert alle octrooien van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht, investeert in spin-off bedrijven en adviseert onderzoekers wanneer zij met publieke en private partijen samenwerken.

Sinds de oprichting in 1998 is met ondersteuning van Utrecht Holdings al in vele bedrijven geïnvesteerd en zijn octrooien in licentie gegeven aan bedrijven.

Utrecht Center for Entrepreneurship

Het Utrecht Center for Entrepreneurship verzorgt cursussen en evenementen voor studenten en onderzoekers op het gebied van ondernemerschap, management en bedrijfseconomie. Ook bedrijven en instellingen kunnen Utrecht CE hiervoor inschakelen