Wie is er bang voor religie?

Waarom kennis van religie belangrijk is

Op 15 november verschijnt het boek Wie is er bang voor religie? Waarom kennis van religie belangrijk is bij uitgeverij Parthenon. Dr. Joas Wagemakers (Religiewetenschap) en Dr. Lucien van Liere (Religiewetenschap) hebben dit boek geredigeerd. 

Religie wordt door veel Nederlanders allang niet meer ervaren als iets wat ons samenbindt. Toch hebben we er dagelijks mee te maken: in het nieuws, op het werk, in de kunst, op het gebied van veiligheid en in wat 'nieuwe' Nederlanders meebrengen aan cultuur.

Acceptatie van LHBT-ers

Op social media en in praatprogramma’s wemelt het van religieus – of juist niet religieus – gemotiveerde meningen over het gebruik van geweld, de vrijheid van meningsuiting, acceptatie van LHBT-ers, gelijke rechten voor vrouwen, enzovoort. Kennis van religie is onmisbaar voor wie hier wijs uit wil worden.

Wie is en bang voor religie

In Wie is en bang voor religie grijpen 30 religieweten- schappers recente en bekende gebeurtenissen aan om te laten zien hoe relevant goede kennis van religie is. Zeker voor nieuwe generaties die nu worden opgeleid om straks beleid te maken in de samenleving.