19 november 2019

Welcome aboard! | Een eeuw KLM

Dit jaar bestaat de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij precies honderd jaar. Ter ere van dit jubileum verscheen in samenwerking met de Universiteit Utrecht het jubileumboek Welcome Aboard! | Een eeuw KLM, geschreven door dr. Bram Bouwens (Onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis) en Frido Ogier.

Dr. Bram Bouwens

Hoewel er veel literatuur bestaat over dit bedrijf, is er nog weinig geschreven over de recente geschiedenis van de KLM. Het jubileumboek richt zich dan ook vooral op de laatste dertig jaar en voert de lezer mee langs vijf thema's: KLM en Nederland, concurrentie, technologie, markt en personeel. Naast het historisch perspectief is er ook ruimte gemaakt voor een groot aantal foto's, typische luchtvaartgerelateerde zaken en voorwerpen met een verhaal. Zo wordt op verrassende wijze duidelijk hoe de KLM kon uitgroeien van een achtkoppig bedrijf in 1919 tot een gigant die jaarlijks miljoenen passagies vervoert.

Bram Bouwens is onderzoeker en sociaal-economisch historicus aan de Universiteit Utrecht. Frido Ogier is Neerlandicus en werkt als senior-redacteur bij KLM.

• Titel: Welcome aboard! | Een eeuw KLM
  • Auteurs: Bram Bouwens en Frido Ogier