12 november 2019

The SAGE Handbook of Media and Migration

Afgelopen maand publiceerde SAGE The SAGE Handbook of Media and Migration, onder andere geredigeerd door dr. Koen Leurs (Media en Cultuur).

Dr. Koen Leurs. Foto: Ivar Pel
Dr Koen Leurs

Migratie beweegt mensen, ideeën en dingen. De diepe verstrengeling van media en migratie breidt zich uit over het politieke, culturele en sociale leven. Zowel degenen die migreren als degenen die hen ontvangen, wenden zich tot de media en communicatieve praktijken om te leren hoe ze zin kunnen geven aan migratie en hoe ze kunnen omgaan met angsten en verlangens die samenhangen met grensoverschrijdende mobiliteit in een steeds poreuzere, maar ook steeds meer gecontroleerde en verdeelde wereld.

The SAGE Handbook of Media and Migration biedt een uitgebreid overzicht van media en migratie door middel van nieuw onderzoek, alsmede een overzicht van de huidige discussies over dit groeiende en veelbelovende gebied. Het onderzoekt belangrijke interdisciplinaire concepten en methodologieën, en hoe deze worden uitgedaagd door nieuwe realiteiten en de verbanden tussen hedendaagse migratiepatronen en hun gebruik van gemedieerde processen. In zeven delen bespreekt het boek belangrijke gebieden van het interdisciplinaire en generatieoverschrijdende discours rond dit onderwerp.

 

  • Titel: The SAGE Handbook of Media and Migration
  • Redacteuren: Kevin Smets, Koen Leurs, Myria Georgiou, Saskia Witteborn and Radhika Gajjala
  • Uitgeverij: SAGE Publications Ltd
  • ISBN: 9781526447210