Routledge Handbook on Zionism

Laura Almagor e.a.

Omslag van het boek 'Roudledge Handbook on Zionisme'

Laura Almagor heeft het hoofdstuk ‘Jewish Territorialism and 'Other Zions'’ geschreven voor het Routledge Handbook on Zionism dat deze maand zal worden gepubliceerd.

Onderzoek naar het zionisme

Dit handboek, het eerste in zijn soort, biedt een diepgaand onderzoek naar de evolutie, ideologie, geschiedenis en cultuur van het zionisme en zijn verschillende bewegingen. Het boek neemt afstand van de slogans en clichés van pleitbezorging en biedt de broodnodige context en achtergrond over het ontstaan van het zionisme.

Zionisme in zijn vele vormen

Het boek is verdeeld in acht delen met bijdragen van zo'n veertig van 's werelds meest vooraanstaande geleerden op het gebied van zionisme. Zij belichten verschillende aspecten, waaronder regio's die vaak over het hoofd worden gezien.

Het boek sluit af met een onderzoek naar actuele kwesties, waaronder de relatie tussen de evangelische christenen en zionisme in de VS en de vertegenwoordiging van zionisme in het internettijdperk.

Het boek biedt een uitgebreid overzicht van het zionisme in zijn vele vormen en zal studenten, onderzoekers en algemene lezers aanspreken die geïnteresseerd zijn in joodse studies in het Midden-Oosten en daarbuiten, evenals degenen die de herkomst van het hedendaagse Israël willen begrijpen.