Out of Shadows: A Graphic Novel Set in Lausanne a Century Ago

Ozan Ozavci e.a.

Omslag van het boek De la lumière à l’ombre (of Out of Shadows)

Ozan Ozavci’s The Lausanne Project heeft zijn eerste graphic novel gepubliceerd, bedoeld om het onderzoek van het netwerk toegankelijk te maken voor een breder publiek. De roman vertelt de complexe geschiedenis van het vredesproces in het interbellum op een leuke maar toch verhelderende en stimulerende manier.

Intrige en samenzwering

Hacivat en Karagöz zijn al eeuwenlang de sterren van het traditionele schaduwpoppentheater, beroemd in het hele Nabije Oosten. Maar ze zijn het zat om avond na avond dezelfde oude toneelstukken op te voeren, terwijl ze door hun poppenspeler van dorp naar dorp worden gesleept. Op een nacht ontsnappen ze en gaan op weg naar Lausanne, in de hoop vrijheid en geluk te vinden op de grote vredesconferentie.

Met een beetje hulp van journalisten Clare Sheridan en Ernest Hemingway, twee Hongaarse karikaturisten en de kat Schuby, navigeren onze helden door de intriges en samenzweringen in de badplaats. Zullen ze eindelijk hun eigen verhaal kunnen vertellen? Of is de Conferentie van Lausanne gewoon weer een podium vol poppen?

De graphic novel is nu verkrijgbaar in het Frans. Andere versies, waaronder een Engelse, volgen nog.

Meer informatie
Lees meer over dit boek