Veelgestelde vragen over Onderwijs voor professionals

Bekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen over Onderwijs voor professionals aan de Universiteit Utrecht. Heb je een andere vraag of wil je meer weten? Stuur dan een mail.

1. Kan ik een open dag van Onderwijs voor professionals bezoeken?

Er zijn een aantal programma's, die een open dag verzorgen en waarop je kennis kunt maken met het aanbod. Hierbij gaat het voornamelijk om executive master programma’s. Voor meer informatie over open dagen of wanneer je meer wilt weten over een programma, kun je contact opnemen met de contactpersoon die vermeld staat bij het desbetreffende programma.

2. Welke online programma's zijn er te volgen?

Er worden verschillende online programma's aangeboden, verdeeld over de vakgebieden. Kijk voor het aanbod in je vakgebied bij de programma's en gebruik de filter optie 'volledig online'.

3. Ik heb al enkele vakken gevolgd en nu wil ik toch het hele programma doen. Kan dat?

Neem hiervoor contact op met de contactpersoon van het programma dat je wilt volgen.

4. Op welke locatie is het programma?

De plaats waar een programma plaatsvindt is afhankelijk van het onderwerp en vakgebied. Dit is meestal in een van de gebouwen van de Universiteit Utrecht, zowel op het Utrecht Science Park als in de binnenstad van Utrecht, maar kan ook op een andere locatie in Nederland zijn. Waar een programma plaatsvindt staat vermeld op de programmapagina.

5. Krijg je een diploma na een programma?

Afhankelijk van het programma dat je hebt gekozen ontvang je een certificaat van deelname, een geaccrediteerd deelcertificaat, of een geaccrediteerd diploma. Welk document je ontvangt na voltooiing staat bij het programma vermeld.

6. Hoe kan ik me inschrijven voor een programma?

Op de pagina van het programma vind je een aanmeldknop. Deze neemt je mee in het aanmeldproces voor het desbetreffende programma. Heb je andere vragen over de aanmelding? Neem dan contact op met de contactpersoon van het programma.

7. Hoe kan ik betalen voor een programma?

Je kunt betalen via iDeal, creditcard of een factuur. In het aanmeldproces wordt duidelijk gemaakt hoe je kunt betalen.

Vragen over financien

8. Hoe kan ik leren met een voordeel? Zijn er bijvoorbeeld subsidieregelingen?

Vanuit de overheid is sinds 2017 het Levenlanglerenkrediet beschikbaar gesteld voor personen die een programma willen volgen, maar geen recht meer hebben op de reguliere studiefinanciering. Meer informatie over deze regeling vind je op de website van DUO.

9. Waarom is de prijs van een programma niet een percentage van het collegegeld?

Het collegegeld wordt bepaald door de overheid en is onderdeel van de financieringsregels voor ‘initieel onderwijs. Het onderwijsaanbod voor professionals valt onder ‘privaat onderwijs’ en daarmee niet onder deze financieringsregels. De prijs wordt bepaald door de kosten van de opleiding en niet, zoals bij initieel onderwijs, door de overheid.

10. Ik ben docent, hoe kan ik me bij de UU meer professionaliseren?

Ben je leraar of wil je het juist worden? Bij de Universiteit Utrecht blijf je leren. Je kunt je professionaliseren in onder andere onderzoekend leren, didactiek, rekenles en onderzoek naar onderwijs. Je kunt eerstegraads en tweedegraads bevoegdheden halen. Het aanbod op het vakgebied onderwijs en didactiek is groot.