Projectteam datagestuurd werken in de school

Op scholen leven verschillende vragen waar niet direct antwoord op te vinden is, zoals: hoe komt het dat ons onderbouwrendement tegenvalt? Stromen leerlingen naar verwachting door? Waarom vallen de examenresultaten op de havo tegen? Er zijn vaak data beschikbaar die helpen het antwoord te vinden.

Wij doorlopen samen met een team directieleden en docenten een datagestuurde cyclus: vraagformulering – dataverzameling – analyse – interpretatie – interventie – evaluatie. Dit levert de school (gericht) inzicht op in de beschikbare gegevens en geeft input voor interventies die het onderwijs(beleid) op school verbeteren.

Bestemd voor:
Een projectteam van minimaal één schoolleider, minimaal 2 docenten en een beheerder van het datamanagementsysteem
Startmoment(en):
In overleg
Tijdsinvestering:
Vijf bijeenkomsten
Locatie:
Op de school
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
€ 6000,- voor het hele projectteam

Meer aanbod

Bekijk al ons aanbod op het gebied van Datageïnformeerd werken en formatief evalueren:

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.