Mondelinge feedback geven

Met face-to-face feedback heeft de docent de mogelijkheid om direct te observeren wat de feedback met een student of groepje studenten doet. Tijdens de workshop wordt aandacht besteedt aan hoe de kenmerken van face-to-face communicatie zo benut kunnen worden dat er een feedbackdialoog ontstaat met ruimte om als student op de feedback te reageren.

Bestemd voor: 
Docenten in het hoger onderwijs
Startmoment(en): 
Deze cursus is nog niet gepland. Heb je interesse, neem dan contact op.
Tijdsinvestering: 
2 tot 3 bijeenkomsten (extra individuele begeleiding mogelijk)
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Bijzonderheden: 

Maatwerk is mogelijk

Inhoud

In deze workshop van minimaal twee en maximaal drie bijeenkomsten gaan we in op het geven van feedback in face-to-face bijeenkomsten met individuele studenten (bijvoorbeeld feedback op stageverslagen, bachelor scripties en master scripties). De voordelen van face-to-face feedback zijn dat de docent de mogelijkheid heeft om direct te observeren wat de feedback met een student of groepje studenten doet en in welke mate deze begrepen wordt. Daarnaast geven face-to-face bijeenkomsten de mogelijkheid om de feedback meer in dialoogvorm te bespreken.

Tijdens de workshop besteden we aandacht aan hoe de kenmerken van face-to-face communicatie zodanig benut kunnen worden, dat er als het ware een feedbackdialoog ontstaat waarbij de student de ruimte heeft om onduidelijkheden uit te spreken en op de feedback te reageren. Ook hierbij behoort individuele begeleiding tot de mogelijkheden.

Data en inschrijven

Deze cursus is nog niet gepland. Je kunt je belangstelling doorgeven via onderstaande button.

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.

Contact

Secretariaat Onderwijsadvies & Training
onderwijsadviesentraining@uu.nl
0302533224