Lesson Study voor het basisonderwijs

Lesson Study is een effectieve methodiek voor teamleren, waarbij de concrete lesvoorbereiding en lesuitvoering centraal staan. Leerkrachten werken samen aan het ontwerpen, uitvoeren en onderzoeken van een les. Het vertrekpunt is de eigen lespraktijk. Het doel van Lesson Study is inzicht in het leren van de eigen leerlingen en daardoor een hogere leeropbrengst.

Bestemd voor:
Leerkrachten en schoolleiders in het basionderwijs.
Startmoment(en):
Op aanvraag
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten gaan we in op de Lesson Study-methodiek en de verschillende fasen hiervan. In een groep van 4 tot 6 collega’s doorloop je onder professionele begeleiding de Lesson Study-cyclus. Je kiest een thema dat je gezamenlijk wilt aanpakken, ontwerpt hier een les bij en analyseert het leren van leerlingen door middel van lesobservaties en het bekijken van hun werk. Samen met de collega’s pas je de les aan en wordt ook deze les geanalyseerd. Hierdoor krijg je inzicht in het leren van de eigen leerlingen, direct gekoppeld aan je eigen praktijk.

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.

Trainer / contactpersoon