KlasCoach 2.0: Interactievaardigheden in de voorschool of kinderopvang

Het is niet makkelijk om de diepte in te gaan in interactie met jonge kinderen. Hoe stel je uitdagende vragen? Hoe help je kinderen zonder voor te zeggen? Hoe zorg je dat kinderen zélf aan de slag gaan en optimaal betrokken blijven? Klascoach 2.0 is een online coachingstraject waarin we inzoomen op pedagogische vragen en vaardigheden, relevant voor de voorschool of kinderopvang.

Bestemd voor:
Pedagogisch medewerkers en leerkrachten die werken met kinderen in de leeftijd 0 tot 6 jaar
Startmoment(en):
In overleg, kan op elk moment gestart worden
Tijdsinvestering:
10 uur (startgesprek, (online) feedback momenten en afsluitende gesprek )
Locatie:
Op locatie van de aanvrager en online
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
Afhankelijk van de coachingsvraag. U kunt contact opnemen voor een offerte
Bijzonderheden:

Maatwerk is mogelijk

Online Coaching

Wie een klascoach traject aanvraagt, krijgt voornamelijk online coaching. Het voordeel hiervan is dat u zelf bepaalt wanneer u feedback krijgt en waarop.

Hoe werkt het?

U wordt gekoppeld aan een coach van de Universiteit Utrecht met expertise op het gebied van het jonge kind (0 tot 6 jaar). Samen wordt er bepaald aan welke vragen en vaardigheden u wilt werken. Vervolgens maakt u zelf met een tablet een opname in de klas. Deze plaatst u online voor uw coach, alleen de coach krijgt toegang tot de opname. Daarna krijgt u gerichte feedback waarmee u aan de slag kunt. Binnen twee weken maakt u weer een opname, die u weer online plaatst en waarop u weer feedback krijgt. Dit proces doorloopt u zes keer, zodat wat u geleert vanzelfsprekend wordt.

De coaches

Klascoach 2.0 volgt uit onderzoek van Lotte Henrichs van de Universiteit Utrecht naar de impact van sterke interactievaardigheden. Naast Lotte werken ook haar collega’s Carmen Damhuis en Willemijn Schot mee aan dit project, zij zijn allen expert op het gebied van de ontwikkeling van het jonge kind.

Ervaringen in 2017

In het schooljaar 2016-2017 hebben 20 jonge kind professionals (pedagogisch medewerkers en leerkrachten) met Klascoach 2.0 meegedaan. Hun ervaringen waren positief. Doordat zij hun feedback gekoppeld aan hun eigen filmmateriaal terugzagen, werd heel inzichtelijk waar ze mee aan de slag konden. Verschillende professionals deelden hun feedback ook nog eens met collega’s, waardoor de impact niet tot hen alleen beperkt bleef.

Klascoach 2.0 is een individueel traject en kan in overleg op elk moment gestart worden. KlasCoach 2.0 is grotendeels online. Een goede internetverbinding op de werkplek om filmpjes te kunnen uploaden is essentieel voor het slagen van de begeleiding.

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.