Hoorcollege geven

De cursus 'Hoorcollege geven' gaat over de praktische kanten van deze veelgebruikte, maar moeilijke onderwijsvorm. De deelnemers delen hun ervaringen en vragen, nemen een kijkje bij succesvolle hoorcolleges, bezoeken elkaars hoorcolleges, oefenen met korte hoorcolleges in de cursus die ook op video opgenomen worden en krijgen van elkaar en de cursusleider gedetailleerde feedback op het product en het proces. De deelnemers gaan samen aan de slag met relevante theorie om zo hun hoorcolleges in de praktijk te kunnen verbeteren. 

Bestemd voor: 
Docenten die hun hoorcollege-vaardigheden willen verbeteren
Startmoment(en): 
Deze cursus is nog niet gepland. Heb je interesse, vul dan het wachtlijstformulier in.
Locatie: 
t.b.a.
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: 
€820,- (UU-medewerkers kunnen gebruikmaken van O&T eenheden - mits beschikbaar en in overleg met de faculteit)
Bijzonderheden: 

Het is van belang dat je alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn, en les geeft tijdens (een groot gedeelte van) de training.

Programma

Bijeenkomst 1

In de eerste bijeenkomst ligt de focus op de leerwensen van de deelnemers, bespreken we het belang van een goede docent-studentrelatie en oefenen we met de eerste indruk die je als docent achterlaat.

Bijeenkomst 2

Tijdens de tweede bijeenkomst duiken we dieper in achterliggende onderwijswetenschappelijke theorie, die relevant is voor het verbeteren van het doel van je hoorcollege.

Bijeenkomst 3

In de derde bijeenkomst richten we ons op het concept ‘motivatie’ en koppelen we hier activerende werkvormen aan om zo een hoorcollege interessant, relevant en interactief te maken.

Bijeenkomst 4

Tijdens de vierde bijeenkomst bespreken we lastige situaties die je mee kan maken tijdens het geven van een hoorcollege. Dit doen we door middel van intensieve intervisie. Ook kan er, afhankelijk van de leerwensen van de deelnemers, nóg specifieker geoefend worden met presentatievaardigheden die komen kijken bij het geven van een hoorcollege.

Data en aanmelden

Deze cursus is nog niet gepland, dus aanmelden is nog niet mogelijk. Wil je een bericht ontvangen wanneer er nieuwe data gepland zijn? Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst.

Zet mij op de wachtlijst

Mogelijkheden maatwerk / incompany

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op, of laat via onderstaande button je gegevens achter. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met je op.

Neem contact met mij op

Contact

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via:
030 253 2261
onderwijsadviesentraining@uu.nl

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training ondersteunt onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk, om tot nieuwe perspectieven te komen. Bezoek onze website.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.