Honoursstudenten in je cursus: opdrachten ontwikkelen en begeleiden

Docenten in het hoger onderwijs kunnen te maken krijgen met honoursonderwijs wanneer een student hen vraagt om een honoursopdracht bij hun cursus, of als ze een thesis begeleiden van een honoursstudent. Daarbij kunnen vragen opkomen wat hieraan anders is dan het onderwijs aan reguliere studenten. In deze cursus bespreken we wat honoursonderwijs is, hoe je tot een honoursopdracht kunt komen en hoe je je begeleidende rol goed kan vormgeven voor deze groep studenten. De cursus is praktisch en gericht op het eigen onderwijs.

Bestemd voor:
Ervaren docenten die in hun cursus of voor thesisbegeleiding betrokken worden in honoursonderwijs
Tijdsinvestering:
Circa 10 uur (2 bijeenkomsten van 2 uur, zelfstudie)
Locatie:
Nog niet bekend
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
€240,- (intern UU/ UMC); €315 (extern)
Bijzonderheden:

Maatwerk is mogelijk

In de cursus komen verschillende thema’s aan bod, onder andere:

• In hoeverre zijn honoursstudenten anders dan reguliere studenten?
  • Welke begeleiding past bij honoursstudenten?
  • Hoe kom je tot een passende opdracht, in samenspraak met de student?

Dinsdag 5 november 2019, 15-17 uur
Dinsdag 19 november 2019, 15-17 uur

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten:

• Bijeenkomst 1: Kenmerken van honoursstudenten; Honours opdrachten: uitdaging creëren
  • Bijeenkomst 2: Begeleiden van honoursstudenten

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.

Trainer/ contactpersoon