Employability Skills

Als tutor help je studenten zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ook studenten vinden het belangrijk dat hier in de opleiding aandacht voor is. Ze willen bij het afronden van hun studie het gevoel hebben dat ze niet alleen iets weten, maar ook iets kunnen waar men in de praktijk op zit te wachten. Hoe kun je ervoor zorgen dat studenten de vaardigheden die ze tijdens hun studie opdoen, gaan (h)erkennen en hierover leren communiceren?

In deze workshop gebruiken we een model dat handvatten biedt om de employability skills voor studenten toegankelijk te maken. Als deelnemer zul je allereerst ervaren hoe je je eigen employability skills in kaart kunt brengen en welke je nog verder kunt ontwikkelen. Vervolgens wordt de vertaalslag gemaakt naar concrete opdrachten en werkvormen die je in staat stellen om in het tutoraat op aantrekkelijke wijze aandacht te besteden aan het ontwikkelen van deze employability skills.

Bestemd voor: 
Tutoren/docenten, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders en decanen
Startmoment(en): 
4 november 2019
Locatie: 
Nog niet bekend
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
€120,- (voor UU-medewerkers). Extern tarief in overleg.
Bijzonderheden: 

Maatwerk is mogelijk

Na afloop van de cursus:

  • kun je definiëren wat employability skills zijn
  • ben je in staat om deze skills aan de hand van een model in kaart te (laten) brengen
  • kun je doelgerichte werkvormen ontwerpen die je in staat stellen op effectieve wijze aandacht te besteden aan dit thema in je eigen tutoraatspraktijk. 

Datum en tijd

Maandag 4 november, 10.00 - 12.30 uur.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Op het aanmeldformulier moet een WBS-nummer worden ingevuld voor de facturatie. De tutorcoördinator van de faculteit kan deze informatie verstrekken. Is er (nog) geen WBS-nummer bekend of zijn er onduidelijkheden, vul dan s.v.p. de naam van de tutorcoördinator in dit veld in. 

Meer informatie

Onderwijsadvies & Training 
onderwijsadviesentraining@uu.nl
030 253 2261

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.