Employability Skills

Als tutor help je studenten zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ook studenten vinden het belangrijk dat hier in de opleiding aandacht voor is. Ze willen bij het afronden van hun studie het gevoel hebben dat ze niet alleen iets weten, maar ook iets kunnen waar men in de praktijk op zit te wachten. Hoe kun je ervoor zorgen dat studenten de vaardigheden die ze tijdens hun studie opdoen, gaan (h)erkennen en hierover leren communiceren?

Bestemd voor: 
Tutoren/docenten, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders en decanen
Startmoment(en): 
9 maart 2023
10:00 – 12:30 uur
Locatie: 
Utrecht Science Park
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: 
€ 225,- (UU-medewerkers kunnen gebruikmaken van O&T eenheden - mits beschikbaar en in overleg met de faculteit)

In deze workshop gebruiken we een model dat handvatten biedt om de employability skills voor studenten toegankelijk te maken. Als deelnemer zul je allereerst ervaren hoe je je eigen employability skills in kaart kunt brengen en welke je nog verder kunt ontwikkelen. Vervolgens wordt de vertaalslag gemaakt naar concrete opdrachten en werkvormen die je in staat stellen om in het tutoraat op aantrekkelijke wijze aandacht te besteden aan het ontwikkelen van deze employability skills.

Na afloop van de cursus:

  • kun je definiëren wat employability skills zijn
  • ben je in staat om deze skills aan de hand van een model in kaart te (laten) brengen
  • kun je doelgerichte werkvormen ontwerpen die je in staat stellen op effectieve wijze aandacht te besteden aan dit thema in je eigen tutoraatspraktijk. 

Datum en tijd

Donderdag 9 maart 10:00 – 12:30 uur

Aanmeldformulier

Mogelijkheden maatwerk / incompany

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op, of laat via onderstaande button je gegevens achter. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met je op.

Neem contact met mij op

Op het aanmeldformulier moet een WBS-nummer worden ingevuld voor de facturatie. De tutorcoördinator van de faculteit kan deze informatie verstrekken.

Meer informatie

onderwijsadviesentraining@uu.nl
030 253 2261

 

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training ondersteunt onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk, om tot nieuwe perspectieven te komen. Bezoek onze website.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.