Effectief inzetten van peerfeedback op schrijfproducten

Door peerfeedback kan de hoeveelheid feedback die studenten ontvangen, aanzienlijk toenemen. Een ander positief aspect is dat door het geven van peerfeedback, studenten zich verdiepen in de criteria voor de beoordeling, waardoor zij daarna beter in staat zijn om hun eigen conceptversies kritisch te bekijken. Het opnemen van peerfeedback in jouw eigen onderwijs kan dus een krachtig instrument zijn om studenten actief te betrekken bij hun eigen leerproces.

Bestemd voor:
Docenten HO
Startmoment(en):
Workshop op aanvraag bij voldoende belangstelling
Tijdsinvestering:
1 dagdeel
Locatie:
Utrecht, Science Park (De Uithof)
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
€ 175,- (intern UU/UMC); € 205 (extern)
Bijzonderheden:

Maatwerk is mogelijk

Inhoud

In deze workshop laten we zien wat, vanuit wetenschappelijke inzichten, effectieve manieren zijn om peerfeedback in te zetten in je cursus. Met elkaar kijken we kritisch naar voorbeelden van instructies voor peerfeedback en naar manieren om studenten hun schrijfwerk te laten reviseren op basis van de feedback. Ook geven we tips voor het strak organiseren van peerfeedback, zodat het haalbaar is binnen je cursus en het jou als docent niet te zwaar belast.

Je eindigt de workshop met het opstellen van een plan voor je cursus. Dit kan ook een aanscherping zijn van wat je al deed. Ook wanneer je al gebruik maakt van tools als Revisely of Peergrade is de workshop nuttig, je leert dan hoe je deze systemen op een effectieve manier kunt inrichten.

Leerdoelen

De leerdoelen van deze workshop zijn:

• Een beargumenteerde keuze maken over het wel/niet inzetten van peerfeedback bij schrijfproducten
  • Op effectieve wijze vormgeven en begeleiden van peerfeedback
  • Op een didactisch juiste manier inzetten van online peerfeedback.

Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximum is 12.
Heb je interesse in deze workshop? Mail dan naar het secretariaat van Onderwijsadvies & Training via onderwijsadviesentraining@uu.nl.

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.