Een onderzoeksvoorstel (door)ontwikkelen voor PhD’s

Een goed promotieonderzoek begint met een scherpe onderzoeksvraag en een gedegen onderzoeksplan. In deze cursus staat het (her)ontwerpen van het onderzoeksvoorstel centraal

Bestemd voor:
Startende en verder gevorderde promovendi uit alle disciplines
Startmoment(en):
Deze cursus is nog niet gepland. Heb je interesse, neem dan contact op
Tijdsinvestering:
3 cursusbijeenkomsten van een dagdeel. Daarnaast zul je tussen de bijeenkomsten door de relevante literatuur lezen en aan enkele opdrachten werken.
Locatie:
Nog niet bekend
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training
Prijs:
€ 1035,- (UU-medewerkers* kunnen gebruikmaken van O&T eenheden - mits beschikbaar en in overleg met de faculteit)
Bijzonderheden:

Maatwerk is mogelijk (bijvoorbeeld een verkorte individuele variant)

Inhoud

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en een aantal opdrachten, waar tussen de bijeenkomsten door aan wordt gewerkt. Via deze praktijkopdrachten worden verschillende aspecten van de probleemstelling verder uitgewerkt, conform het structuurmodel van Oost (2006): de relevantie, disciplinaire inbedding (inperking), precisie en methodische herkenbaarheid (onderzoeksfunctie en bijpassende deelvragen). Door deze aspecten uit te werken komt de deelnemer tot een beter conceptueel ingebed en beredeneerd onderzoeksvoorstel. Op elk van de opdrachtuitwerkingen krijgt de deelnemer (schriftelijke) feedback van de cursusleider en medecursisten.

De slotopdracht van de cursus is het schrijven van een verbeterde integrale versie van het onderzoeksvoorstel. In de slotbijeenkomst worden de uitwerkingen van alle cursisten besproken en van feedback voorzien.

Je ontvangt een bewijs van deelname als je actief hebt meegedaan aan de cursus: alle opdrachten hebt gemaakt en alle bijeenkomsten hebt bijgewoond.

Literatuur

Literatuur die tijdens deze cursus wordt gebruikt: Heinze Oost (2006). Circling around a question: Defining your research problem.

* Ben je promovendus aan de UU en sta je geregistreerd in My PhD? Dan krijg je deze cursus mogelijk vergoed. Neem hierover contact op met jouw Graduate School.

Data en aanmelden

Deze cursus is nog niet gepland, dus aanmelden is nog niet mogelijk. Wil je een bericht ontvangen wanneer er nieuwe data gepland zijn? Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst.

Zet mij op de wachtlijst

Mogelijkheden maatwerk / incompany

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op, of laat via onderstaande button je gegevens achter. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met je op.

Neem contact met mij op

Trainer / contactpersoon

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training ondersteunt onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk, om tot nieuwe perspectieven te komen. Bezoek onze website.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.