De rol van taal in de reken- en wiskundeles in het vmbo en mbo

In toenemende mate wordt in het vmbo en mbo integrale aandacht besteed aan de basisvaardigheden taal, rekenen en digitale vaardigheden; alle essentieel in beroep, burgerschap en schoolloopbaan. Geletterdheid en gecijferdheid liggen in deze aanpak dicht bij elkaar, en mbo-studenten hebben er baat bij dat er een heldere relatie wordt gelegd tussen rekenvaardigheden en de rol die taal daar bij speelt. In deze cursus gebruiken we materiaal dat is gemaakt in het Europese project Lamavoc, en kijken we hoe een gezamenlijke aandacht voor rekenen en de talige aspecten daarvan omgezet kan worden in effectieve lessen.

Bestemd voor:
Docenten wiskunde/rekenen (en andere vakken) van mbo en vmbo
Startmoment(en):
30 oktober 2019
Tijdsinvestering:
8 contacturen en 12 uren zelfstudie
Locatie:
Utrecht, Science Park (De Uithof)
Aanbieder:
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
Nader te bepalen
Bijzonderheden:

Maatwerk is mogelijk

30 oktober 2019 (15.30 - 18.00 uur)
20 november 2019 (15.30 - 18.00 uur)
11 december 2019 (15.30 - 18.00 uur)

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.