De alpaca

Alpaca

Steeds meer dierenartsen krijgen in hun werk met alpaca's te maken, terwijl ze in hun opleiding weinig onderwijs over deze dieren hebben gehad. Voor dierenartsen die graag meer willen leren over alpaca's stelt de faculteit het masterkeuzevak 'Alpaca' open voor professionals. Deze cursus behandelt de basis van diergeneeskundige zorg rondom alpaca's.

Startmoment(en): 
31 oktober 2022
Tijdsinvestering: 
10 uur
Locatie: 
Online en fysiek
Aanbieder: 
Faculteit Diergeneeskunde
Prijs: 
€ 150

Over de cursus

Deze cursus is een keuzevak voor masterstudenten diergeneeskunde en heeft als doel om de cursist de basis mee te geven over de (eerstelijns) diergeneeskundige zorg rondom de alpaca. Voor dierenartsen die in hun werk met alpaca's te maken krijgen en meer willen weten over deze dieren, is een aangepast pakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit zes colleges over verschillende onderwerpen en een vragenuur ('Meet the Expert') met een alpacadierenarts. Veelvoorkomende aandoeningen worden besproken en is er ruimte voor vragen en discussie. 

De colleges zijn live te volgen (fysiek of online, zie programma hieronder). Daarnaast worden alle colleges opgenomen, zodat professionals ze ook op een later moment kunnen bekijken. Zo is de cursus flexibel aan te passen aan het eigen (werk)schema.

Inschrijven

Programma

De cursus vindt plaats in week 44 (31 oktober t/m 4 november 2022). Exacte data en tijden van de lesmomenten nog niet bekend en zullen later gepubliceerd worden.
De volgende lesmomenten zullen gedurende deze week plaatsvinden.

Veelvoorkomende aandoeningen deel 1
Docent: Drs. A.H. (Anne) Kramer

 datum volgt

Anatomie
Docent: Dr. C. (Claudia) Wolschrijn

 datum volgt

Farmacologie
Docent: Dr. I.M. (Inge) van Geijlswijk

 datum volgt

Veel voorkomende aandoeningen deel 2
Docent: Drs. A.H. (Anne) Kramer

 datum volgt

Meet the Expert (vragenuur)
Docent: Drs. A.H. (Anne) Kramer

 datum volgt

Parasitologie
Docent: Dr. ir. H.W. (Harm) Ploeger

 datum volgt

Chirurgie/Castratie
Docent: Drs. M. (Mark) van der Heijden

 datum volgt