Coachingsvaardigheden voor docenten

Het coachen van individuele studenten of kleine groepen vraagt om andere vaardigheden van docenten dan in meer traditioneel onderwijs. Leer in deze training hoe je dit het beste kunt aanpakken aan de hand van zelf meegebrachte casuïstiek.

Bestemd voor: 
Docenten in het hoger onderwijs die een coachende rol hebben
Startmoment(en): 
Deze cursus is nog niet gepland. Heb je interesse, neem dan contact op.
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
Afhankelijk van de maatwerkafspraken

Inhoud

Docenten ondersteunen studenten bij het leren het zelf te doen. Deze coachende rol van de docent vind je terug bij bijvoorbeeld het mentoraat, begeleiding van project- en werkgroepenonderwijs, PGO en bij de afstudeerbegeleiding.

Het coachen van individuele studenten of kleine groepen vraagt om andere vaardigheden van docenten dan in meer traditioneel onderwijs, zoals vaardigheden om studenten te stimuleren actief te leren, initiatief te nemen, samen te werken en meer verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leerproces.

In de training oefenen de deelnemers zich in coachingsvaardigheden aan de hand van casuïstiek die zij zelf kunnen inbrengen. De training richt zich op de nieuwe relatie tussen docent en student, groepsprocessen en gespreksvaardigheden.

Data en inschrijven

Deze cursus is nog niet gepland. Heb je interesse, neem dan contact op.

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.