Coachingsvaardigheden voor docenten

Het coachen van individuele studenten of kleine groepen vraagt om andere vaardigheden van docenten dan in meer traditioneel onderwijs. Leer in deze training hoe je dit het beste kunt aanpakken aan de hand van zelf meegebrachte casuïstiek.

Bestemd voor: 
Docenten in het hoger onderwijs die een coachende rol hebben
Startmoment(en): 
In overleg
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: 
Afhankelijk van de maatwerkafspraken

Inhoud

Docenten ondersteunen studenten bij het leren het zelf te doen. Deze coachende rol van de docent vind je terug bij bijvoorbeeld het mentoraat, begeleiding van project- en werkgroepenonderwijs, PGO en bij de afstudeerbegeleiding.

Het coachen van individuele studenten of kleine groepen vraagt om andere vaardigheden van docenten dan in meer traditioneel onderwijs, zoals vaardigheden om studenten te stimuleren actief te leren, initiatief te nemen, samen te werken en meer verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leerproces.

In de training oefenen de deelnemers zich in coachingsvaardigheden aan de hand van casuïstiek die zij zelf kunnen inbrengen. De training richt zich op de nieuwe relatie tussen docent en student, groepsprocessen en gespreksvaardigheden.

Mogelijkheden maatwerk / incompany

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op, of laat via onderstaande button je gegevens achter. Eén van onze adviseurs neemt dan contact met je op.

Neem contact met mij op

Trainer

Contact

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via:
030 253 2261
onderwijsadviesentraining@uu.nl

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training ondersteunt onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk, om tot nieuwe perspectieven te komen. Bezoek onze website.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.