Aanbod Toetsaudits

Een belangrijk onderdeel van de toetscyclus is het regelmatig evalueren van de toetskwaliteit, ook op programmaniveau. Wij ondersteunen bij deze complexe taak.

Bestemd voor: 
Opleidingscoördinatoren, opleidingsdirecteuren en anderen die betrokken zijn bij de kwaliteit van toetsing op programmaniveau
Startmoment(en): 
In overleg
Aanbieder: 
Onderwijsadvies & Training
Prijs: Dit bedrag is vrijgesteld van btw
Afhankelijk van de maatwerkafspraken. Neem contact op voor meer informatie
Bijzonderheden: 

Maatwerk is mogelijk

Inhoud

Een toetsaudit geeft inzicht in de sterke en ontwikkelpunten van het toetsprogramma. Eén van onze adviseurs bespreekt samen met jullie de punten die jullie onder de loep willen nemen. Wij kijken kritisch naar het toetsprogramma en komen – indien van toepassing – met concrete verbetersuggesties en aandachtspunten om de kwaliteit van de toetsing binnen de opleiding nog sterker te maken.

Vragen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen, zijn:

  • Zijn de beoordelingsformulieren binnen mijn opleiding wel geschikt?
  • Worden de leerdoelen en eindcompetenties voldoende getoetst in de opleiding?
  • Is het toetsprogramma gevarieerd genoeg?
  • Wordt er betrouwbaar en valide getoetst in de afstudeerfase?

Over Onderwijsadvies & Training

De onderwijsadviseurs van Onderwijsadvies & Training dragen bij aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Dit doen zij door het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk van het onderwijsveld. Wij bieden trainingen en maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. Maak kennis met ons.

Contactpersoon