Bijspijkeren, verdiepen en verbeteren… Wil je je blijven ontwikkelen op je werk? Parnassos biedt verschillende workshops aan op het gebied van vormgeving, tekst, beeld en presentatie die handig zijn voor op je werk. Kijk in het overzicht hieronder om te zien welke workshops we aanbieden. De workshops zijn maatwerk, dus je kunt jouw werkpraktijk als leidraad nemen. Neem bijvoorbeeld je eigen Facebook-pagina onder de loep of bespreek beeldmateriaal van jullie eigen uitingen.

Zit de workshop die je voor ogen had er niet bij, of heb je specifieke wensen ten aanzien van de workshop(s)? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, zodat we samen een programma op maat kunnen samenstellen!

parnassos cultuurcentrum cursus schrijven presenteren cursussen

Creatief schrijven

Zakelijk schrijven is een worsteling voor je. Of nou ja, het gaat wel. Maar het kan beter en leuker en vaak ook sneller. Je leert snelle schrijftechnieken, waardoor je teksten beter worden. Samen doe je inspiratie op!

Schrijven voor het web

Schrijven voor het web is puntig, pakkend, to the point. Maar hoe doe je dat nou? En wat is het verschil met schrijven voor papier? Je lezer heeft haast en je leert daar op in te spelen met de drie basisregels van schrijven voor het web. Nuttig en inzichtelijk!

InDesign

Drukwerk opmaken doe je met InDesign. In deze workshop leer je met dit krachtige programma omgaan. Bij deze workshop ga je meteen aan het werk op je eigen laptop.

Photoshop

Snel Photoshop leren? In deze workshop heb je de basiselementen snel onder de knie. Geen saaie theorie, we gaan gewoon direct aan het werk op je eigen laptop om dit krachtige programma te beheersen.

Grafische vormgeving

Kleur, vlakverdeling en typografie: vormgeving teruggebracht tot haar essentie. In deze interactieve workshop denk je na over kleurcontrasten, de gulden snede en schreefletters. De basisbeginselen van vormgeving op een leuke en interessante manier gebracht. Deze workshop kun je indien gewenst uitbreiden met praktische oefening in Photoshop, InDesign en/of Illustrator.

Beeldredactie: welke foto bij welke tekst?

Deze workshop bestaat uit 2x2 uur.*

Deel 1 - fotografie: Hoe kijken onze ogen en hersenen naar beeld en hoe kan een fotograaf dat leiden in de foto? Hoe bereik je met foto's het beste je kijker?
Deel 2 – beeld én tekst: Hoe versterkt of verzwakt een foto in combinatie met tekst? We bekijken verschillende voorbeelden. Met deze kennis ontwikkelen we in een paar korte brainstorms tekst/beeld concepten voor specifieke communicatiesituaties.
* Deze onderdelen kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden geboekt.

Beeldredactie: de beeldserie

We onderzoeken wat er komt kijken bij het samenstellen van een beeldserie om een verhaal te vertellen. Kies je daarbij voor begeleidende tekst, of is dat niet nodig? Hoe zorg je voor voldoende visuele variatie?

Presentatietraining, spreken in het openbaar

Ben je bang om voor een groot publiek te spreken, of wil je leren hoe je nóg overtuigender kan presenteren? Dan is deze workshop iets voor jou! Er wordt gewerkt aan dictie, intonatie, houding en richting; daarnaast wordt ook inhoudelijk gecoacht. 
Kan zowel individueel als in groepen gegeven worden