Overzicht workshops

Hieronder vind je een overzicht van de workshops die wij regelmatig geven. Staat de workshop die je voor ogen hebt er niet bij, of heb je specifieke wensen ten aanzien van een workshop of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact op met de cursusadministratie: info.parnassos@uu.nl.

Categorie: Dans

Bellydance

Buikdansen is een eeuwenoude dansvorm die vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn weg over de wereld gevonden heeft. Ooit een dans om vooral samen te doen, op bruiloften bijvoorbeeld, en tegenwoordig ook echt een showdans, bekend van de 1001 nachtsprookjes. Buikdansen kenmerkt zich doordat je heupen, buik en schouders los van elkaar kunt bewegen. Het is een veilige manier van dansen waarmee je perfect alle spanning uit je lichaam kunt bewegen. Na een workshop Bellydance ga je voldaan en blij naar huis, klaar om je nieuwe moves te showen!

Burlesque

Je kent Burlesque misschien wel van de Moulin Rouge in Parijs. Burlesque komt van het Italiaanse woord 'Burla' = grap en is dan ook vaak een overdrijving van een uiting zoals extreem verlegen, je heel sexy voelen of enorm onhandig zijn. De workshop is stijlvol, met humor gebracht en veilig om jezelf te ontwikkelen en je zelfvertrouwen te vergroten. We maken gebruik van jouw sterke punten en jouw schoonheid. Je hoeft zeker niet uit de kleren! Oefeningen worden samengevat in een choreografie die soms vrouwelijk is, soms grappig of juist heel onhandig. Een workshop Burlesque staat garant voor samen lachen, nieuwe moves uitproberen en het ontwikkelen van je dramatische vermogen.

Categorie: Theater

Theatersport

Theatersport is improviserend theater maken. Hoe maak je samen een scène zonder een script? Door middel van samenwerking, spelplezier en een gezonde dosis lef ontdek je de beginselen van het improviseren. Korte, laagdrempelige improvisatie-oefeningen zijn geweldige ijsbrekers waarbij iedereen veel van zichzelf kan laten zien. Ideaal dus voor groepsuitjes! Plezier staat voorop!

Categorie: Fotografie / Digitale media

Adobe InDesign

Hoe maak je een goede lay-out? Je hebt ideeën voor een poster, flyer of een almanak. Hoe krijg je zoiets netjes opgemaakt en gedrukt? De workshop Adobe InDesign is het antwoord! Op je eigen laptop leer je omgaan met dit krachtige programma. Heb je een specifieke leervraag? De workshop kan uiteraard ook op maat worden gegeven.

Adobe Illustrator

Hoe maak je een digitale illustratie? Je hebt ideeën voor een poster, logo of een illustratie. Hoe werk je je schetsen digitaal uit? Deze workshop Adobe Illustrator leert het je! Je gaat aan de slag met het programma op je eigen laptop. Heb je een specifieke leervraag? De workshop kan uiteraard ook op maat worden gegeven.

Grafische vormgeving

Kleur, vlakverdeling en typografie: vormgeving teruggebracht tot haar essentie. In deze interactieve workshop denk je na over kleurcontrasten, de gulden snede en schreefletters. De basisbeginselen van vormgeving op een leuke en interessante manier gebracht. Deze workshop kun je indien gewenst uitbreiden met praktische oefening in Photoshop, InDesign en/of Illustrator.

Categorie: Beeldend

Acrylschilderen

De workshop Acrylschilderen is een laagdrempelige workshop, een perfect uitje voor iedereen die graag creatief bezig is en nieuwe dingen wil leren. Acrylverf is een verf op waterbasis die bijzonder geschikt is om te experimenteren met kleur, vorm, structuur en beeld. Tijdens deze workshop leer je te observeren, je eigen creatieve vermogens aan te spreken en spontaniteit toe te laten. De workshop kan eventueel ook worden aangeboden binnen een bepaald thema, zoals Portretschilderen, Landschap schilderen of Stilleven schilderen.

Botanisch illustreren

In deze workshop leer je tekenen naar waarneming en werken we aan een botanische illustratie geïnspireerd op oude botanische tekeningen. Laat je inspireren door bijzondere bloemen en planten. Door goed te kijken leer je hoe je krachtige vormen en lijnen, de juiste verhoudingen en schaduwen tekent.

Aanvraag

Categorie: Schrijven en presenteren

Creatief schrijven

‘Wie wil er een stukje schrijven?’ Slaat de schrik je nu om het hart? Geen paniek. In deze workshop vertrekken we vanuit de thema’s die bij jullie spelen en verkennen we hoe je hierover aantrekkelijk kunt schrijven. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe begin je? Wie is de doelgroep? Welke invalshoeken zijn er mogelijk? Hoe kun je het schrijven op een creatieve manier aanpakken? En hoe schrijf je uiteindelijk een levendige tekst? De workshop zal bestaan uit verschillende schrijfopdrachten en wordt afgestemd op jouw wensen.

Creatief denken

Een workshop vol creatief plezier. Wil je graag creatief bezig zijn, maar loop je vast door een gebrek aan inspiratie? Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om nieuwe manieren van denken, kijken en ervaren te ontdekken, stimuleren en ontwikkelen. Je ontdekt verrassende invalshoeken, vindt inspiratie op onverwachte plekken, leert jezelf beter kennen en ontdekt hoe je op ieder moment creativiteit in jezelf kunt aanwakkeren.

Poëzie

Over alles kun je dichten, of het nou jonge sla is of een after party. Maar ook, over een moment: over een afscheid, een verandering, of de zomer die voor de deur staat. Passend bij de gelegenheid lezen we poëzie om ons te laten inspireren en gaan we op zoek naar de ideeën en beelden die in jezelf huizen. Uiteindelijk ga je naar huis met tips, tricks én een eigen gedicht.

Schrijfcoaching 1-op-1

Schrijf je blogs, maar kun je wel wat feedback gebruiken? Ben je bezig met een roman en zoek je een meelezer? Of schrijf je vooral voor jezelf en wil je je teksten verbeteren? In deze schrijfcoaching word je 1-op-1 begeleid. In overleg met de docent wordt op basis van jouw wensen je traject vormgegeven dat bestaat uit een aantal persoonlijke feedbacksessies.

Stem- en presentatiecoaching

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die de spreekstem beter wil leren kennen en gebruiken. We nemen eventuele stemproblemen onder de loep en je leert je beter te presenteren in bijvoorbeeld werksituaties. Het accent ligt op goed technisch stemgebruik, inleving en echtheid. We houden ons bezig met ontspanning, goede ademhaling, koppeling adem-stem, articulatie, helderheid, volume, intonatie en overtuiging. Een leuke en leerzame workshop voor iedereen die beter wil leren spreken in het openbaar!