USKO

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat uit ongeveer 150 studenten en is daarmee één van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland! Bij het USKO zitten studenten van allerlei opleidingen met een gezamenlijke passie: muziek maken. Het USKO is in 1945 opgericht met als doel klassieke muziek voor jonge mensen toegankelijk te maken en om te verbinden, en dan met name de muziek van J.S. Bach. Ieder jaar voert het USKO dan ook een werk uit van Bach in een 3-jarige cyclus: de Matthäus Passion, de Johannes Passion en de Hohe Messe.

In 2020 bestaat het USKO 75 jaar, dus dan vieren we feest! Zo voeren we in de zomer de opera ‘Cavalleria Rusticana’ van Pietro Mascagni uit op een wel heel speciale locatie. Die blijft nog éven geheim, maar in 2020 wordt dit bekendgemaakt. Onze lustrumcommissie organiseert bovendien een biercantus, een lustrumweekend met reünistenvereniging R-USKO en een gala voor onze leden!

Het USKO heeft drie concertreeksen per collegejaar: het Bachprogramma en twee andere programma’s. Sinds 1 april 2008 is Gilles Michels de vaste dirigent van het USKO. We hebben altijd plek voor nieuwe koor- en orkestleden. Kom dus een keer bij een repetitie kijken als musiceren bij het USKO je leuk lijkt! Het orkest repeteert op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur en het koor repeteert om dezelfde tijd op donderdag. Voor het orkest moet je auditie doen, voor het koor vinden er geen audities plaats. Je kan ook altijd een kijkje nemen op www.usko.nl of een mailtje sturen naar usko@usko.nl.

Wie weet tot snel!

Repetities Orkest: Woensdag 20.00 - 22.30 uur.
Repetities Koor: Donderdag 20.00 - 22:30 uur
Locatie: Parnassos, Kruisstraat 201
Toetreding: Orkest: auditie. Koor: geen auditie vereist.
E-mail: usko@usko.nl
Internet: www.usko.nl