USKO

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) bestaat uit ongeveer 150 studenten en is daarmee één van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland! Bij het USKO zitten studenten van allerlei opleidingen met een gezamenlijke passie: muziek maken. Het USKO is in 1945 opgericht met als doel klassieke muziek, met name die van J.S. Bach,  voor jonge mensen toegankelijk te maken en om te verbinden. Ieder jaar voert het USKO een werk uit van Bach in een 3-jarige cyclus: de Matthäus Passion, de Johannes Passion en de Hohe Messe. Het USKO heeft drie concertreeksen per collegejaar: het Bachprogramma en twee andere programma’s. Sinds 1 april 2008 is Gilles Michels de vaste dirigent van het USKO. 

In 2020 bestaat het USKO 75 jaar, dus dan vieren we feest! Er waren allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd, maar door de huidige situatie zijn die voorlopig uitgesteld. Dat geldt ook voor de lustrumopera, ‘Cavellieri Rusticana’, maar we werken achter de schermen hard aan een nieuwe opzet.

We hebben altijd plek voor nieuwe koor- en orkestleden. Kom een keer bij een repetitie kijken als musiceren bij het USKO je leuk lijkt! Op dit moment nemen we alleen studenten van de UU en de HU aan. Het orkest repeteert op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur en het koor repeteert van 20:00 tot 21:30 op donderdag. Voor het orkest moet je auditie doen, voor het koor vinden er geen audities plaats. Je kan ook altijd een kijkje nemen op www.usko.nl een mailtje sturen naar usko@usko.nl.

Wie weet tot snel!

Repetities Orkest: Woensdag 20.00 - 22.30 uur.
Repetities Koor: Donderdag 20.00 - 21:30 uur
Locatie: Parnassos, Kruisstraat 201 of Antoniuskerk, Kanaalstraat 200
Toetreding: Orkest: auditie. Koor: geen auditie vereist.
E-mail: usko@usko.nl
Internet: www.usko.nl