USConcert

Het Utrechtsch Studenten Concert is opgericht in 1823 en mag zich daarmee het oudste symfonieorkest van Nederland noemen. Onder leiding van Bas Pollard repeteert het USConcert, bestaande uit ongeveer 85 studenten, iedere maandagavond in Parnassos Cultuurcentrum. Na de repetitie wordt er gezellig nageborreld in de bar van Parnassos.

Het USConcert staat garant voor veel bijzondere concerten overal in Nederland. Zo werd bij het 38e lustrum van het USConcert in 2013 de opera ‘Das Rheingold’ van Richard Wagner opgevoerd. Deze productie vond plaats in een speciaal tot operatheater omgebouwde rijnaak, met als gids voor de tournee het verloop van de rivier de Rijn.

Daarnaast speelt het USConcert in de reguliere projecten grote symfonische werken uit de laatromantische en vroegmoderne tijd. Normaal gesproken werkt het orkest ongeveer een half jaar aan een programma en zijn er jaarlijks twee hoofdconcerten. Hiernaast begeleidt het USConcert regelmatig de tweejaarlijks gehouden International Students Piano Competition en gaat het orkest iedere zomer op tournee. In de afgelopen jaren zijn Marokko, Duitsland en Hongarije aangedaan. Het USConcert is een beleving om naar te kijken en te luisteren, dus kom eens langs op één van onze concerten, of kom zelf auditie doen bij hét studentensymfonieorkest van Utrecht! 

Repetities: maandag 19.00 - 22.00 uur
Locatie: Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201
Toetreding: na een auditie
Contributie: 112,50 euro (inclusief 2 externe repetitieweekenden) voor studenten van de UU en HU en 137,50 euro voor overigen per jaar
E-mail: info@usconcert.nl
Internet: www.usconcert.nl
Telefoon: (030) 253 8750