Medusa

Studentenvrouwenkoor Medusa is een enthousiast en gevarieerd gezelschap van tussen de 15 en 20 studentes. Het koor is opgericht in 1984 en wordt sinds 2015 met veel plezier begeleid door dirigente Iris van ‘t Veer. Medusa brengt een variërend repertoire ten gehore van (licht) klassieke werken, van middeleeuwse muziek tot volksliederen. Elk half jaar brengt een nieuw programma. De grote variatie aan thema’s en stijlen maakt dat er voor ieder wat wils is en dat zingen bij Medusa de muzikale ontwikkeling blijft stimuleren. Gewoonlijk geven de muzen een winter- en een zomerconcert, met af en toe projecten tussendoor. Bij deze concerten worden altijd stukken a capella uitgevoerd, maar Medusa zingt ook samen met professionele musici, variërend van één pianist tot een compleet strijkensemble met zangsolisten.

Muzikaliteit, maar ook gezelligheid, staan hoog in het vaandel bij Medusa. De repetities op dinsdagavond en de halfjaarlijkse repetitieweekenden zijn dan ook een leuke mix hiervan. Als enige vrouwenkoor voor studenten in Utrecht is Medusa een goede aanvulling op de andere muziekgezelschappen. De intieme sfeer van de muziek en de harmonieuze dan wel spannende samenklanken van de dicht bij elkaar liggende stemmen zorgen steeds weer voor een mooi resultaat.

Medusa is op zoek naar nieuwe leden! Twijfel dus beslist niet als zingen je passie is schrijf een mailtje naar het bestuur, of kom eens langs tijdens de repetities, iedere dinsdag van 17:45 – 20:00 uur. Medusa kent geen audities, wel een eenvoudige stemtest. Zangervaring is dus niet per se nodig, Medusa vindt enthousiasme belangrijker.

Let op: Open repetities in september: elke dinsdag om 17:45 uur.

Repetities: dinsdag 17:45 - 20:00 uur
Plaats: Parnassos cultuurcentrum, kamer 207
Toetreding: stemtest
Contributie: Contributie: per half jaar €59,- voor UU-studenten, €68,50 voor overige studenten en €81,- voor overige leden
E-mail: secretaris.medusa@gmail.com
Internet: www.vrouwenkoormedusa.nl