Het Huisorkest

Het Huisorkest is een studentenorkest waarbij gezelligheid voorop staat en iedereen welkom is. De bezetting van het Huisorkest is dan ook erg gevarieerd: van viool tot saxofoon, van trompet tot piano. Het orkest staat onder leiding van Anja Oosterbeek.

Het Huisorkest onderscheidt zich van andere orkesten doordat wij in onze producties proberen om de grenzen tussen verschillende kunstvormen te overbruggen. We proberen altijd iets meer te doen dan muziek maken alleen. Zo was er de productie 'Maar, dit is een paardenstal' in juli 2010, waarin het orkest een eigen kijk op de Driestuiveropera liet zien en waarin enkele orkestleden zich ontpopten tot ware acteurs. Andere voorbeelden zijn 'Kunst in Contrast!' uit december 2011, waarin verschillende stijlen tegenover elkaar werden gezet door middel van muziek, zang en gedichten, en 'Typisch' in juli 2011, waarin magische verhalen verteld werden met behulp van een storyteller, dans, film en poppenspel. De muziek wordt aangepast aan de productie. Soms spelen we klassieke muziek, maar we hebben ook jazz en filmmuziek gespeeld.

Er zijn twee concerten per jaar, waarbij we ook een repetitieweekend organiseren. Dit betekent een weekend veel muziek maken en veel gezelligheid. Daarnaast worden er voor de leden ook spelletjesavonden en een BBQ georganiseerd.

Repetities: woensdag van 20.15 uur tot 22.00 uur
Locatie: Parnassos, lokaal 2.07
Toetreding: geen eisen, geen audities
Contributie: tussen de 40 en 80 euro (afhankelijk van de omvang van de productie) 
E-mail: info@hethuisorkest.nl
Website: www.hethuisorkest.nl