Dekoor Close Harmony

Dekoor Close Harmony bestaat uit 32 jonge, muzikale (oud-)studenten uit Utrecht. Dekoor zingt jazz en pop, en experimenteert ook met gospel, klassiek en andere muziekstijlen. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty zingt Dekoor a capella of met ondersteuning van een jazzcombo. Behalve aan muziek besteedt Dekoor veel aandacht aan de presentatie van het repertoire: elk nummer krijgt een passende staging door regisseur Roeland Müller.

Dekoor neemt een unieke plaats in in de Nederlandse korenwereld: het koor mag zich viervoudig wereldkampioen Jazz en Pop noemen sinds de World Choir Games in China, de VS, Letland en Zuid-Afrika (2010, 2012, 2014 en 2018), won herhaaldelijk de titel Beste Nederlandse Vocal Group en geniet nog steeds bekendheid door het winnen van het televisieprogramma Korenslag in 2007.

Dekoor treedt vaak op en tourt langs theaters door heel Nederland. Met regelmaat reist Dekoor naar het buitenland voor competities of concerten: afgelopen zomer stonden ze op Sziget Festival. Naast de eigen concerten is Dekoor ook een veelgevraagde gast door artiesten uit binnen- en buitenland: het koor deelde het podium met o.a. The Rolling Stones, Damien Rice, Hozier en Wende Snijders.

Dekoor repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 – 23.00 uur in Parnassos. Daarnaast vindt er twee keer per jaar een repetitieweekend plaats.

Repeties: dinsdag 20.00 – 23.00 uur
Locatie: Parnassos (locatie binnenstad)
Toetreding: Audities vinden plaats in september 
(aanmelden via de website)
Contributie: UU-studenten €127,-, niet-studenten €148,- 
(incl. repetitieweekenden)
E-mail: info@dekoor.nl
Website: http://www.dekoor.nl