Tijdelijke communicatiemedewerker (0,4 fte)

Half juli tot half oktober


Ervaring opdoen in de culturele sector? Voor Parnassos Cultuurcentrum zijn wij op zoek naar een enthousiaste communicatiemedewerker voor tijdens de zomermaanden.  

Je werkt mee aan de promotie van Parnassos Cultuurcentrum, het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Jouw focus ligt op het bijhouden van de online communicatie en marketing tijdens de zomermaanden. Verder help je mee bij het schrijven en redigeren van o.a. cursus- en promotieteksten, persberichten e.d. Het bijhouden van de website en sociale mediakanalen, het versturen van de nieuwsbrief, het promoten van evenementen zoals livemuziek, producties, cabaret, het benaderen van diverse media en het maken van eenvoudige posters zijn een belangrijk deel van je takenpakket.

Er zijn communicatiemedewerkers aanwezig om je te helpen met opstarten en ze zijn grotendeels aanwezig in de vakantie. We zoeken ‘extra’ handen.

Werkzaamheden/taken:

 • Meedenken en uitzetten van online  campagnes en acties met behulp van bijvoorbeeld online/social media en periodieke nieuwsbrieven.
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van de content marketing; je beheert en ontwikkelt de social media kanalen, je creëert en ontwikkelt online content en houdt de content kalender up-to-date.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de promotie van cursussen en evenementen van Parnassos. Het schrijven en redigeren van teksten hoort hierbij.
 • Je maakt met enige regelmaat posters, flyers of advertenties, meestal volgens een bestaand format in Canva of Adobe Creative Cloud.

Profiel:

 • Je volgt een marketing/communicatie gerichte opleiding aan HBO of WO, of hebt de opleiding net afgerond.
 • Je bent actief op sociale media.
 • Je hebt goede schrijfvaardigheden.
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig, maar kunt ook goed samenwerken.
 • Je hebt ervaring met Wordpress of hebt veel verstand van online marketing-systemen.
 • Je hebt ervaring met Canva, ervaring met Adobe Creative Cloud is een pré.
 • Je kent Parnassos goed!

Aanbod
Wij bieden een aanstelling voor de duur van 3 maanden op basis van een Topselect contract (schaal 7). Er bestaat een mogelijkheid om te verlengen, afhankelijk van de situatie.

Over Parnassos
Parnassos is het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Parnassos biedt per jaar 120 verschillende creatieve cursussen voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Parnassos ontvangt per jaar 3.000-3.500 cursisten die zich ontwikkelen op allerlei creatieve gebieden als muziek, fotografie, beeldende kunst, zang, dans, creatief schrijven, creatieve digitale vaardigheden, etc. Daarnaast produceert Parnassos met en voor haar cursisten podiumproducties, organiseert liveoptredens en andere culturele evenementen. De theaterzaal is het podium voor de meest uiteenlopende voorstellingen met dans, muziek, theater of alle mogelijke combinaties hiervan. Parnassos is de thuisbasis voor de succesvolle studentenmuziekgezelschappen in Utrecht, verenigd in het KOSMU. Hierin participeren meer dan 400 studenten die hun gezamenlijke passie ‘muziek’ volgen. Dit alles vindt plaats in een eigen gebouw aan de Kruisstraat in Utrecht

Parnassos daagt studenten uit, zet hen aan tot experimenteren, laat ze hun culturele interesses onderzoeken en cultuur beleven vóór henzelf en dóór henzelf. Hiermee draagt Parnassos bij aan een brede academische vorming.  Het creatieve én academische brein worden geprikkeld en ontwikkeld. Naast een brede academische vorming zijn de speerpunten van Parnassos studentenwelzijn, talentontwikkeling en community – plek van verbinding.

Parnassos is onderdeel van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht.

Aanvullende informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lore Smit, l.l.m.smit@uu.nl, 06 48 43 48 64.

Solliciteren
Herken je je zichzelf in het bovenstaande profiel, mail dan je CV en motivatiebrief vóór 15 juni 2023 naar l.l.m.smit@uu.nl.