Privacyverklaring Parnassos Cultuurcentrum (Universiteit Utrecht)

23 april 2018

Je privacy is voor Universiteit Utrecht en Parnassos Cultuurcentrum van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Parnassos Cultuurcentrum allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.
Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact op met de functionaris voor gegevensbescherming van Universiteit Utrecht.

Gebruik van persoonsgegevens
Als je je online inschrijft voor een cursus of kaarten koopt voor een voorstelling krijgen wij de volgende informatie over jou:

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • Geboortedatum
  • Geslacht (M/V/X)
  • Categorie (student/medewerker/vriendenpashouder UU/HKU/UMCU)
  • Instelling (opleidingsinstituut/faculteit)
  • IP-adres

De wet noemt dit "persoonsgegevens" en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit lees je hieronder. Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de dienst of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Ook voor Parnassospassen en zaalverhuur hebben we persoonsgegevens van je nodig. Zie hiervoor de Privacy statement voor zaalverhuur. 

Je account
Als je je online wilt inschrijven voor een cursus moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf en een e-mailadres opgeven. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met dat e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is voor je cursus.
Als je aanspraak wilt maken op het kortingstarief, moet je een categorie selecteren (student/medewerker/vriendenpashouder UU/HKU/UMCU). Je kunt ervoor kiezen deze informatie niet te delen. Dan val je automatisch in de categorie ‘Anderen’ en betaal je het hoogste tarief.

Ingevulde gegevens kunnen worden gebruikt voor analyse. Hiermee stemmen we ons aanbod en onze informatievoorziening zo goed mogelijk af op jouw wensen. Het invullen van gegevens die we uitsluitend gebruiken voor analyse is niet verplicht. Als je twee keer per jaar een cursusbrochure wilt ontvangen, dan hebben we daarvoor je adres nodig.

Je kunt via je account je gegevens aanpassen en verwijderen wanneer je dat wilt. Alleen informatie die we moeten bewaren voor de Belastingdienst kun je niet verwijderen. Na 7 jaar inactiviteit worden je gegevens automatisch omgezet zodat ze niet meer herleidbaar zijn naar jou als persoon.

Kaarten bestellen
Online kaarten bestellen kan via je Parnassos-account. Wil je liever anoniem kaarten kopen? Dat kan aan de balie van Parnassos.

Afhandelen bestelling
Wanneer je bij ons een dienst afneemt (je inschrijft voor een cursus of kaarten koopt), gebruiken wij je persoonsgegevens om deze dienst te verwerken en je te kunnen informeren over zaken met betrekking tot je cursus of voorstelling. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank.
We bewaren deze informatie maximaal zeven jaar, tenzij je zelf gegevens wist in je account. Sommige gegevens kunnen niet worden gewist in verband met wettelijke verplichting van de Belastingdienst.

Op de hoogte blijven
Wij willen jou graag informeren over de activiteiten en cursussen van Parnassos. Dit doen wij: • per post • per e-mail • via social media
Als je je inschrijft voor een cursus of kaarten bij ons bestelt, kun je aangeven of je deze informatie wilt ontvangen. Daarnaast kun je deze dienstverlening op elk gewenst moment stopzetten. Onze nieuwsbrief bevat een afmeldlink. En via Social Media kun je ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. Als je geen brochure meer wenst te ontvangen, kun je dit aanpassen in je account of je afmelding mailen naar het e-mailadres op het adresetiket op de brochure.

Nieuwsbrieven en Servicemails
Je kunt je via onze site of het inschrijfformulier abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuws, tips en informatie over onze cursussen en evenementen. Deze informatievoorziening kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via je account kun je dit ook doorgeven. Je e-mailadres wordt alleen met je toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.
Als je je bij ons inschrijft voor een cursus of kaarten koopt voor een voorstelling, ontvang je van ons servicemails, zoals een inschrijfbevestiging of een mail met je digitale kaarten.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Wij geven je persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor onze dienst of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).
Parnassos Cultuurcentrum werkt samen met een aantal partners. We maken onderdeel uit van Universiteit Utrecht. Onze partners zijn de HKU en UMCU. Zij betalen mee in de kosten voor de cursussen, zodat wij kortingstarieven voor studenten en medewerkers kunnen hanteren. Als jij je inschrijft voor een cursus tegen een gereduceerd tarief en je studeert aan of werkt bij één van onze partners, dan verstrekken wij je persoonsgegevens aan de betreffende partner. Hiermee leggen we verantwoording af voor de financiële bijdrage die zij aan ons leveren.

Cookies
De website van Parnassos maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.
Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als je daarna onze website verder gebruikt, nemen wij aan dat je geen bezwaar hebt tegen de cookies. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige functies van onze website werken dan niet goed meer.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze dienst gebruiken. Universiteit Utrecht (waar Parnassos Cultuurcentrum onderdeel van uitmaakt) heeft een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. In ons register gegevensverwerking 2018 kan je lezen hoe wij je privacy beschermen, deze is op te vragen bij onze functionaris voor gegevensbescherming.
Universiteit Utrecht heeft een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie. Onze functionaris is bereikbaar per e-mail op privacy@uu.nl.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.

Inzage en wijzigen van je gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Na 7 jaar inactiviteit worden je gegevens automatisch omgezet zodat ze niet meer herleidbaar zijn naar jou als persoon. Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in en het kunnen opvragen van de precieze persoonsgegevens die we van je hebben
  • het (laten) corrigeren van fouten en het kunnen aanpassen van je persoonsgegevens
  • het (laten) verwijderen van (verouderde) persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming voor toesturen van de digitale nieuwsbrief en brochure

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
030 253 8448 (receptie)
030 253 8441 (cursusadministratie)                                      
info.parnassos@uu.nl
uu.nl/parnassos
Functionaris gegevensbescherming: privacy@uu.nl