Makers

Balk Forward Festival
Wie zitten er achter het Forward Festival?

Zo’n 90 studenten (acteurs, muzikanten, zangers, dansers/tekstschrijvers en beeldend kunstenaars) gaan op het Forward Festival in een bonte verzameling muziek-, theater- en dansvoorstellingen, exposities, cabaret en pop-up acts vooruit kijken naar het jaar 2044 én terugblikken naar 1994: de start van Parnassos Cultuurcentrum. Wie zijn de makers van deze voorstellingen?

We stellen ze graag aan je voor! 

Frank Irving

Frank is artistiek leider van het Forward Festival. Daarnaast is hij componist, theatermaker en vocal coach. Voor Parnassos maakte hij al diverse voorstellingen waaronder de afgelopen winter dinervoorstelling Ebenezer. Ook maakte hij eigen voorstellingen voor het Cafe Theater Festival en Vuurol en werkte als componist en artistiek leider voor Theater Zest in Utrecht. Eerder werkte hij als performer voor Stichting Bij Gebrek, Stage Entertainment, Robert Long en Cirque du Soleil.

Charlotte van den Reek
Copyright: Babiche Pompe

Charlotte van den Reek heeft haar dansopleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en CODARTS Rotterdam. Ze heeft opgetreden in theaters van Nederland tot India en Amerika. In stijlen variërend van het virtuoze Zwanenmeer, naar verleidelijke burlesque dans tot experimentele moderne dans en acrobatische aerial tissue acts op grote hoogte. Onder andere met de Complexions Contemporary Ballet Company uit New York (jazzballet op spitzen) en de Kibbutz Contemporary Dance Company (beestachtige moderne dans) uit Israel. Nu ze dat gedaan heeft wil ze haar ervaringen, danstechniek en creativiteit overbrengen op de nieuwe generatie dansers. Ze heeft daarnaast twee dansgroepen opgericht: L.O.F. & BeYOU DanceCrew, waar ze choreografieën en voorstellingen voor maakt en meedoet aan danswedstrijden. Daarnaast traint ze atleten met dans in hun discipline, zoals deelnemers aan het NK Majorette, NK Paaldans, NK turnen.

SaraLee Vos

De energieke en prettig gestoorde SaraLee Vos is een veelgevraagd vocaliste en zangdocente. Sinds haar opleiding aan het Rotterdams conservatorium heeft ze opgetreden met talloze jazz, soul en funk formaties, voor lead en backingvocals en als MC, maar ook het lesgeven is en blijft een grote passie. Naast het lesgeven en haar optredens is ze songwriter. Met haar benad Electric Love heeft ze verschillende albums opgenomen. Al jaren geeft ze met veel succes en plezier de cursus Soulkoor I en II bij Parnassos, en dirigeert ze haar Utrechtse soulkoor The Brand New Bags. Daarnaast geeft zij workshops door het hele land en privélessen aan gevorderden in Bussum, Baarn en Laren. Na 17 jaar van docentschap heeft ze haar geheel eigen methode ontwikkeld waar plezier, muzikaliteit, en gezond zingen (met als technische achtergrond de EVTS-methode) voorop staan.

Sophia Maria Kienhuis

Sophia Maria Kienhuis (Sophia) is opgeleid aan de AHK als uitvoerend danser aan de richtingen jazz-musical en moderne dans. Na haar afstuderen (2007)heeft ze zich ontpopt tot veelzijdig maker en performer en noemt zichzelf Autonoom Dansend Kunstenaar. De performances die ze maakt bestaan vaak uit zeer authentieke combinaties van dans, gesproken en gezongen teksten, zang (ze zit met haar oom Fred Kienhuis in Flower of Hope). Bij Parnassos, waar ze sinds 2013 lesgeeft, heeft ze in 2014 haar eerste productie Insomnia gemaakt en in 2016 "Going Rampage".

Manon Ros

Manon Ros werkt al vele jaren als zangeres, stemactrice, songwriter en vocal coach. Vooral de combinatie van optredens, studiowerk en met studenten werken vindt ze geweldig! Bij parnassos heeft manon vele cursussen gegeven waaronder soulworkshops, lead and backing vocals, interpretatie en recover a cover. Ook heeft ze haar hart kunnen ophalen met verschillende produkties waar ze de muzikale leiding en ook af en toe de regie op zich nam. Van abba tot bigband, van les chats noir tot guilty pleasure. Bijna alle stijlen, genres en talen vinden de interesse van Manon. En ook nu met het lustrum van Parnassos wordt het weer een feestje! Aanbeland in het jaar 2044 is alles mogelijk. Terugkijken op de goeie oude (disco/soul) tijd, of beluisteren wat er allemaal voor muziek in 2044 wordt gemaakt……misschien wordt er alleen nog maar gecovered…of zijn de klanken in bits en bites omgezet? Manon vindt alles leuk, zolang het maar muziek is (met een lekker koortje eronder!)

Mieke Neeteson

Mieke Neeteson studeerde in 1990 af aan de HKU, faculteit Theater en Drama. Sindsdien is zij werkzaam als docent theater en regisseur. Ze is regisseur van de Utrechtse theatergroep 'Sporen' en regisseerde meerdere theaterproducties in Parnassos. In 2009 heeft zij met de Parnassos-productie LAIOS! de publieksprijs op het Utrechts Amateurkunst Festival gewonnen.

Sietse Remmers

Sietse Remmers studeerde af als musicalperformer aan het Conservatorium van Haarlem en als actrice en theatermaakster aan LUCA School of Arts in Leuven, Belgie. Ze speelde onder meer in Hema de Musical en Flikken Maastricht. Als theatermaker schreef en regisseerde ze onder andere de voorstelling Iets. Momenteel tourt ze met Kom hier dat ik u kus.