Parnassos heeft ontzettend veel leuke, bijzondere, talentvolle docenten. Nieuwsgierig naar wie zij precies zijn? Op deze pagina wordt telkens één van deze docenten in de picture gezet. Neem ook eens een kijkje in het archief!

Dit keer in the spotlight: Tom Dello

Tom Dello foto 1 - fotograaf Jan Boeve
© Fotograaf: Jan Boeve (voorstelling Dream van Poolse Vis)

Tom Dello (27)
Docent Fysiek theater (start 24-4-2017)

Andere belevingswereld
Tijdens mijn werk focus ik me graag op de kracht en pracht van tekstueel theater, en de energie en absurditeit die fysiek theater daaraan kan toevoegen. Afgelopen jaar heb ik mijn Master in Performing Shakespeare gehaald en daar geef ik nu veel les in. Shakespeare’s stukken zijn ontzettend divers en dynamisch en kunnen ook ontzettend hilarisch zijn, zelfs een stuk als Hamlet. Daarom probeer ik door middel van de combinatie van tekst en fysiek theater mensen aan het lachen en het denken te krijgen. Theater kan mensen inzicht geven in een andere belevingswereld die ze wellicht nog niet kennen. Dat vind ik het mooiste aan zowel regisseren als doceren.

Practice what you preach!
Daarnaast probeer ik af en toe ook nog zelf op de vloer te staan. Naast fysieke voorstellingen bij onder andere Poolse Vis en maskertheatergezelschap Heer Otto, verlies ik mezelf ook nog altijd graag in de puzzels van het teksttheater. Van Ko van den Bosch tot Peter Handke of Shakespeare himself, het blijft een enorme kick om de teksten te proberen te doorgronden en er spelmateriaal uit te halen. In 2016 speelde ik in As You Like It in Shakespeare’s Globe theater in Londen, dit was een van mijn gaafste en leerzaamste theatrale ervaringen ooit. De tools die ik daar voor tekst en fysiek theater opgedoken heb, probeer ik nu weer door te geven aan anderen, o.a. bij Parnassos. 

 

Archief:
Tim van Esch (Handsome Poets)