FAQ Inschrijven voor een cursus

1. Wanneer beginnen de nieuwe cursussen?
2. Vanaf welke dag kan ik me inschrijven voor het nieuwe cursusseizoen?
3. Ik wil graag een vervolgcursus doen, maar ik weet niet of ik voldoe aan de ingangseisen, hoe kom ik hierachter?
4. Ik wil graag meedoen met een fotografiecursus, maar ik weet niet of mijn camera geschikt is, hoe komt ik hierachter?
5. Ik heb geen internet, kan niet online betalen of er gaat steeds iets mis bij de online inschrijving. Kan ik me ook op een andere manier inschrijven?
6. Ik wil me online inschrijven en ben al bekend bij Parnassos, maar het systeem herkent me niet.
7. Als ik me online wil inschrijven, loopt het scherm vast. Wat moet ik doen.
8. Ik heb me online ingeschreven, maar ik heb geen bevestigingsmail gekregen. Is alles goed gegaan?

9. Waarom moet ik regelmatig mijn SPAMbox controleren als ik me heb ingeschreven voor een cursus?
10. Ik heb me ingeschreven en daar een bevestiging van ontvangen. Krijg ik nog bericht met een bevestiging dat de cursus doorgaat voordat de cursus begint?
11. Ik heb me ingeschreven voor een cursus die nog niet is gestart, maar ik heb me toch bedacht.


1. Wanneer beginnen de nieuwe cursussen?

Kijk op de cursuspagina voor de actuele inschrijfdata. 

2. Vanaf welke dag kan ik me inschrijven voor het nieuwe cursusseizoen?
Kijk op de cursuspagina voor de actuele inschrijfdata. 

3. Ik wil graag een vervolgcursus doen, maar ik weet niet of ik voldoe aan de ingangseisen. Hoe kom ik hierachter?
Stuur even een mailtje naar onze cursusadministratie, info.parnassos@uu.nl. Zij kunnen je helpen met alle vragen over de ingangseisen.

4. Ik wil graag meedoen met een fotografiecursus, maar ik weet niet of mijn camera geschikt is. Hoe komt ik hierachter?
Kijk eerst goed bij de beschrijving van de cursus aan welke eisen je camera moet voldoen en ga zelf na of jouw camera geschikt is. Twijfel je alsnog? Stuur dan een mailtje naar de cursusadministratie, info.parnassos@uu.nl, met daarin het type fotocamera en de cursus waaraan je wilt meedoen. Wij nemen dan contact op met de docent, waarna we je hierover berichten.

5. Ik heb geen internet, kan niet online betalen of er gaat steeds iets mis bij de online inschrijving. Kan ik me ook op een andere manier inschrijven?
Ja, dat kan. Je kan je ook bij de cursusadministratie aan de balie inschrijven van maandag tot en met donderdag tussen 15.00 en 18.00 uur. Neem in dat geval wel je pinpas en indien van toepassing je studentenkaart/vriendenpas mee.

6. Ik wil me online inschrijven en ben al bekend bij Parnassos, maar het systeem herkent me niet.
Neem contact op met de cursusadministratie, dan kunnen wij kijken of wij je wel kunnen vinden en wat er mis gaat. Vaak kunnen we het probleem direct oplossen.

7. Als ik me online wil inschrijven, loopt het scherm vast. Wat moet ik doen?
Als er iets mis gaat bij de inschrijvingen, kan dat meerdere oorzaken hebben. Hier vind je een aantal tips:

  • Klik niet teveel tussen schermen heen-en-weer. Hierdoor kunnen er fouten ontstaan.
  • Heb je al eerder cursussen gevolgd? Klik dan bovenaan het aanmeldformulier op ‘mijn gegevens zijn al bekend bij Parnassos’. Je doorloopt dan een verkort aanmeldtraject en bovendien komen je gegevens niet dubbel in ons systeem. Dubbele gegevens kunnen ook weer fouten geven.
  • Weigert je site naar iDeal te gaan? Dan kan dit te maken hebben met je firewall en/of je browser. Probeer het eens vanaf een andere browser.

Lukt het alsnog niet? Maak dan een printscreen van je foutmelding en stuur deze samen met een mail mee naar de cursusadministratie, info.parnassos@uu.nl. Wij kunnen je dan snel verder helpen en zo draag je tevens bij aan de verbetering van ons systeem.

8. Ik heb me online ingeschreven, maar ik heb geen bevestigingsmail gekregen. Is alles goed gegaan?
Als je je online hebt ingeschreven, ontvang je altijd een bevestigingsmail op het bij ons bekende e-mailadres. Heb je niets ontvangen? Dan kan dit meerdere oorzaken hebben:

  • De mail is in je spamfolder terecht gekomen.
  • Je e-mailadres is niet (meer) in werking of er zit een typefoutje in. Dit is de meest voorkomende oorzaak. Is het bedrag wel van je rekening afgeschreven? Dan is het waarschijnlijk dat je gewoon staat ingeschreven.
  • Je inschrijving is niet goed gegaan. In dit geval is het cursusgeld waarschijnlijk ook niet afgeschreven.

Neem in de laatste twee gevallen altijd even contact op met de cursusadministratie voor het controleren van je gegevens.

9. Waarom moet ik regelmatig mijn SPAMbox controleren als ik me heb ingeschreven voor een cursus?
Bepaalde mailsystemen merken mail vanuit de Universiteit Utrecht aan als SPAM, zelfs als de mail direct aan jou is gericht. Check daarom regelmatig je SPAMbox om geen berichten te missen over bijvoorbeeld je inschrijving, startdatum van je cursus en terugbetaling in het geval je cursus onverhoopt niet door kan gaan.

10. Ik heb me ingeschreven en daar een bevestiging van ontvangen. Krijg ik nog bericht met een bevestiging dat de cursus doorgaat voordat de cursus begint?
Nee. Zodra je bent ingeschreven en daar een bevestiging van hebt, kan je gewoon naar je les toe gaan op de vermelde dag en tijd. Je krijgt alleen bericht van ons in het geval van wijzigingen, uitstel of afgelasting van de cursus.

11. Ik heb me ingeschreven voor een cursus die nog niet is gestart, maar ik heb me toch bedacht. Ik wil graag:

  • een andere cursus volgen. Als de andere cursus waaraan je wilt deelnemen nog niet is gestart en nog niet vol is, is dat in de meeste gevallen (maar niet altijd!) mogelijk. Stuur een mailtje naar de cursusadministratie met je naam, voor welke cursus je je hebt ingeschreven en welke cursus je zou willen volgen. Is de cursus waaraan je deel wil nemen duurder, dan kan je het verschil aan de balie van de cursusadministratie bijbetalen. Is de cursus goedkoper, dan krijg je het verschil (met een minimum van €10,-) gerestitueerd. Wij nemen altijd contact met je op om te kijken of de wissel mogelijk is.
  • mijn geld terug. Dat is helaas alleen mogelijk als we een vervanger voor jou kunnen vinden . Als er een wachtlijst is voor de cursus die je wilt annuleren, dan proberen wij iemand anders te vinden die  jouw plaats kan  innemen. Als we op deze manier niemand kunnen vinden, kan je kijken of iemand in jouw omgeving jouw plaats  wil innemen. Is dat ook niet het geval, dan krijg je helaas je cursusgeld niet gerestitueerd . Uitzonderingen worden enkel gemaakt om medische redenen. Kijk voor alle voorwaarden hier.