Lichtpuntjes 23 t/m 29 maart

Tussen kunst en quarantaine
Post op 'Tussen kunst en quarantaine'

23/03 | Hou jij van goede docu's? IDFA biedt een gratis online collectie van IDFA-films aan!

24/03 | De Instagrampagina ‘Tussen kunst en quarantaine’ daagt gebruikers uit om met behulp van drie huis-, tuin- en keukenattributen (bekende) kunstwerken na te maken en te delen... Wij vinden 't briljant! Wie gaat de uitdaging aan?

25/03 | Onze docent Charlotte van LOF DanceCrew danst niet alleen, maar schrijft ook. Omdat samen dansen nu niet kan schrijft ze dagelijks een blog over haar nieuwe realiteit in isolatie. Het aantal woorden per blog komt overeen met het dagelijks aantal vastgestelde nieuwe corona besmettingen in Nederland. Totdat het blog geen tekst meer heeft, omdat er geen nieuwe besmetting meer bijkomt en er een einde komt aan de corona crisis.

26/04 | Door De Goudse Schouwburg wordt er iedere vrijdag het Gouds Virus Festival georganiseerd. Een vrijdagavond vol online entertainment: via livestreams word je thuis getrakteerd op theater, muziek en cabaret!

27/04 | Onze studentenmuziekgezelschappen zitten ook thuis, zo ook Dekoor Close Harmony. Maar muziek gaat door. Zelfs als je niet meer met elkaar kunt zingen. Met "Send Me On My Way" vonden ze elkaar weer. Individuele stemmen, opgenomen in de woonkamer, keuken of achtertuin, met een professionele microfoon of gewoon een mobieltje versmelten in een nieuw project. Muziek helpt om elkaar, maar hopelijk ook jou, even te raken en een hart onder de riem te steken in deze onzekere tijden. Het komt goed!

28/04 | Groetjes van Theatersportgroep Parnassos!

29/04 | Onze eigen Utrecht University bestond deze week precies 384 jaar! Vanwege het coronavirus kon de viering van de #DiesNatalis in de Domkerk helaas niet doorgaan, maar minder jarig is ze er niet door. De USBB brengt dan ook graag een felicitatie op afstand!