Lichtpuntjes 18 t/m 24 mei

Botanisch illustreren Parnassos cursus
Docent Mathea Westerveld

18/05 | Ook STV STUK heeft alle voorstellingen moeten verplaatsen, behalve het stuk 1000 Zalen: dit wordt hun allereerste digitale voorstelling ooit! Deze droogkomische, absurdistische voorstelling speelt zich af in Zalencentrum De Leeuwenrots en zal op 5 en 6 juni worden opgevoerd via een YouTube-livestream.

19/05 | In deze fotoserie van fotograaf Annelien Nijland krijg je een inkijkje in het leven van verschillende Utrechters in coronatijd: van coupeuse Anne die nu mondkapjes maakt tot kersvers bruidspaar Arthur en Meriam!

20/05 | Het Festival Oude Muziek Utrecht maakt unieke muziek van wereldniveau gratis beschikbaar: een echt online Festival Oude Muziek!

22/05 | Wie weet welke verhalen zich schuilhouden in de huizen en straten van Utrecht? In de podcast DOMcast onderzoeken twaalf Utrecht Universitystudenten Geschiedenis, onder leiding van cultuurhistoricus Pim Huijnen, de geschiedenis van Utrecht. Interessant!

23/05 | Hoe creatief zijn onze docenten in Coronatijd? Hou deze pagina in de gaten: ze vertellen je er alles over!

24/05 | Op 8 juni start er een online cursus Illustreren! Docent Mathea Westerveld combineert de lessen met korte tekenoefeningen en wat langere illustratieopdrachten. Elke les staat een ander thema centraal. Wil je nieuwe manieren van tekenen ontdekken, meer leren over jouw unieke handschrift, zelfverzekerder tekenen en je fantasie en creativiteit prikkelen? Geef je dan nu op!