Lichtpuntjes 11 t/m 17 mei

11/05 | Er is een nieuwe muurschildering in de Muurformules-serie te vinden in Utrecht! Dit is een project waarbij Utrechtse wetenschappers en baanbrekende ontdekkingen worden getoond. De Utrechtse Professor Ornstein (1880-1941) is nu levensgroot te zien naast station Vaartsche Rijn.

12/05 | Het regenboogzebrapad in de Lange Viestraat in Utrecht is weer in ere hersteld! Vanwege herstelwerkzaamheden aan het asfalt was de kleurrijke oversteekplaats tijdelijk weg. Wist je dat Utrecht in Nederland de primeur had met het eerste gekleurde zebrapad én de eerste verkeerslichten met poppetjes van hetzelfde geslacht?

13/05 | Op 25 mei start er een online cursus Adobe Illustrator! Hoe maak je een digitale illustratie, poster of logo? Hoe werk je je schetsen digitaal uit? Deze cursus van vier lessen Illustrator leert het je.

14/05 | Wil je even een frisse neus halen? Maak een wandeling langs de verborgen en onbekende plekken in de stad! Rondleiders van Gilde Utrecht delen online tips voor de mooiste plekken

15/05 | De Utrechtse dichter Jelle Pieters heeft samen met de Utrechtse Pianist Victor Weigand en zangeres Carmen Hovestad een lied over quarantaine geschreven. Het toepasselijk getitelde nummer Quarantaine is een bewerking op het nummer La Boheme van Charles Aznavour. Mooi!

17/05 | RAUM zoekt ideeën voor installaties die sociale eenzaamheid tegen moeten gaan! Creatieve makers kunnen hun idee tot en met 1 juni opsturen naar RAUM. De winnende plannen zijn van november 2020 tot het voorjaar van 2021 gratis te zien op en rond het Berlijnplein!