Testimonial Reinout Raijmakers

Team Leader Research Support Office bij Faculteit Bètawetenschappen

Portret Reinout Raijmakers

Volop kansen

Reinout Raijmakers: “Ik geef leiding aan zes research support officers van de Faculteit Bètawetenschappen. Wij ondersteunen onderzoekers binnen onze faculteit bij het binnenhalen van financiering voor hun onderzoek. Toen ik 14 jaar geleden bij de Universiteit Utrecht begon als wetenschapper had ik nooit gedacht hier nu nog te werken – en al helemaal niet in deze functie. Maar het bevalt goed. De academische wereld is jong en dynamisch en biedt veel baankansen: van wetenschappelijke tot ondersteunende functies. Ook is er veel aandacht voor de verdere ontwikkeling van medewerkers.”

“Tijdens het trainingsprogramma voor leidinggevenden leerde ik dingen die ik nog steeds dagelijks toepas in mijn werk.”

Netwerk van leidinggevenden

“Ik ben van nature geen leidinggevende. Toen ik net startte in deze functie heb ik daar best wel mee gestoeid: wat zijn nu goede manieren om ergens mee om te gaan? Toen kreeg ik de kans om mee te doen aan een trainingsprogramma, bedoeld voor leidinggevenden in ondersteunende functies binnen onze universiteit.

“Gedurende twee jaar woonde ik sessies bij op het gebied van leidinggeven. Ik leerde daar dingen die ik nog steeds dagelijks of wekelijks toepas in mijn werk. Wat misschien nog belangrijker is: ik leerde tijdens het programma andere mensen kennen met vergelijkbare functies binnen de universiteit. Ik heb nu een netwerk waar ik mee kan sparren als ik ergens tegenaan loop.”