Testimonial Daan van Loon

Vakspecialist taalkunde en filosofie & learning librarian bij de Universiteitsbibliotheek

Portret Daan van Loon

Zeldzame vacature

Daan van Loon: “Na mijn studie Keltische Talen – tof en interessant, maar moeilijk werk in te vinden – heb ik vijf jaar lesgegeven in Grieks en Latijn op een middelbare school. Heel leuk, maar ook intensief en op een gegeven moment miste ik de diepgang.

“Toen zag ik dat de Universiteit Utrecht op zoek was naar iemand met een taalkundige achtergrond, goede beheersing van Latijn en Grieks, affiniteit met filosofie én ervaring in het onderwijs. Een vacature die aansluit bij mijn studie is zeldzaam, dus solliciteerde ik meteen. Met succes. Als vakspecialist ben ik contactpersoon voor alle taalkundigen en filosofen die aan de universiteit studeren of werken. Een ander deel van mijn tijd besteed ik als learning librarian en houd ik me bezig met alles wat de bibliotheek met onderwijs doet: van ondersteuning van docenten tot trainingen en instructies voor studenten.”

“Ik krijg hier veel vrijheid om mijn manier van werken te implementeren.”

Een echte flexwerker

“De functie is me op het lijf geschreven en veel leuker dan verwacht. Dat komt omdat ik hier veel vrijheid krijg om mijn eigen manier van werken te implementeren. Ik ben een echte flexwerker: ik hou ervan om bij mijn wetenschappers langs te gaan en wissel mijn werkplek graag af tussen de twee locaties van de Universiteitsbibliotheek. Het kunnen gaan en staan waar ik wil - mits ik mijn werk goed doe - voelt heel luxe. Ik denk dat ik voor de rest van mijn carrière verpest ben: ik kan nergens anders meer heen.”