Ontdek de faculteit Bètawetenschappen

Over de faculteit

De faculteit Bètawetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen. We hebben zes departementen, namelijk Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Elk van deze departementen bestaat uit verschillende instituten die zich samen richten op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Nog fundamenteler zijn de individuele onderzoeksgroepen, de bouwstenen van onze ambitieuze wetenschappelijke projecten.

Kaart van Nederland met cijfers over de faculteit: 5 Schools, 6 departments, 7428 students, 1598 employees, 11 research institutes

De faculteit Bètawetenschappen heeft 6 departementen, 5 schools, 11 onderzoeksinstituten, circa 1600 medewerkers en meer dan 7400 studenten. Vanzelfsprekend doen we al ons onderzoek in nauwe samenwerking met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Internationaal karakter

globe with figures representing 75 different nationalities within our staff

Binnen de faculteit hebben onze medewerkers niet alleen een enorme passie voor hun onderzoeksgebied, er heerst ook een multidisciplinaire cultuur. Onze medewerkers (inclusief gasten) hebben 75 verschillende nationaliteiten. Samen met onze studenten bepalen, bestuderen en delen wij de inzichten van de toekomst. Onze knappe koppen zijn ambitieus en hun kennis overlapt en grijpt in elkaar. We zijn ons ervan bewust dat samenwerken de enige manier is om alle schakels met elkaar te verbinden.

Knappe koppen

2010-2020 grants: 5 Spinoza Winners, 9 ERC advanced grants, 12 ERC starting grants, 10 ERC consolidator grants, 61 VENI laureates, 35 VIDI laureates, 13 VICI laureates

Onder de knappe koppen binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar, Spinozapremiewinnaars en ERC-laureaten. Wat betreft het werven van fondsen kan onze wetenschappelijke staf rekenen op de diensten van het Research Support Office. Dankzij de deskundige hulp van deze collega’s is het eenvoudiger financiering van voor wetenschappelijke projecten aan te vragen.

Impressie van de faculteit

  • Aerial photo USP
  • Universiteitsbibliotheek USP
  • Prof Bert Weckhuysen in a laboratory (photo: Kees Rutten)
  • Minnaert
  • Universiteitsbibliotheek Utrecht
  • Koningsbergergebouw
  • Studenten op het Utrecht Science Park