Ontdek de faculteit Bètawetenschappen

De faculteit Bètawetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen: onze medewerkers die over de grenzen van eigen disciplines met elkaar samenwerken. Dat doen ze vanuit de departementen Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Deze departementen bestaan uit verschillende instituten die zich samen richten op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. De basis van ons fundamentele onderzoek leggen we in onze individuele onderzoeksgroepen, de bouwstenen van onze ambitieuze wetenschappelijke projecten.

Kaart van Nederland met cijfers over de faculteit: 5 Schools, 6 departments, 7428 students, 1598 employees, 11 research institutes

De faculteit Bètawetenschappen heeft 6 departementen, 5 schools, 11 onderzoeksinstituten, circa 1600 medewerkers en meer dan 7400 studenten. Vanzelfsprekend doen we al ons onderzoek in nauwe samenwerking met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Internationaal karakter

De mensen die in onze faculteit werken komen uit de hele wereld.  In veel gevallen hebben ze in verschillende landen gewoond en gewerkt met mensen met allerlei culturele achtergronden. Hoe zijn zij bij de Universiteit Utrecht terechtgekomen? Wat motiveerde hen om te solliciteren naar een functie hier en wat valt hen op aan de Utrechtse academische cultuur?

Knappe koppen

2010-2020 grants: 5 Spinoza Winners, 9 ERC advanced grants, 12 ERC starting grants, 10 ERC consolidator grants, 61 VENI laureates, 35 VIDI laureates, 13 VICI laureates

Onder de knappe koppen binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar, Spinozapremiewinnaars en ERC-laureaten. Wat betreft het werven van fondsen kan onze wetenschappelijke staf rekenen op de diensten van het Research Support Office. Dankzij de deskundige hulp van deze collega’s is het eenvoudiger financiering van voor wetenschappelijke projecten aan te vragen.

Impressie van de faculteit

  • Aerial photo USP
  • Pharmaceutical scientists working in the David de Wied building
  • Prof Bert Weckhuysen in a laboratory (photo: Kees Rutten)
  • Rainbow cycling path and tram Utrecht Science Park
  • New pantry at Information & Computing Science department is an example for the future
  • Fume hood instruction in a research laboratory
  • Faculty of Science buildings at Utrecht Science Park